NORA ROBERTS – ny bok Förövarna

Klicka på bilden, för att se hela bilden

På ytan framstår Bigelows som den perfekta familjen. Men bakom stängda dörrar lever barnen Zane och Britt i ständig terror. De har lärt sig att dölja fadern Grahams våldsamma beteende för omvärlden. Ända till den dag då fjortonåriga Zane för första gången vågar säga emot. Tjugo år senare bestämmer sig Zane för att återvända till sin barndomsstad. I idylliska Lakeview finns smärtsamma minnen, men där finns också hans trygga moster, hans älskade syster och vännerna från förr. Och där finns Darby McCrae. En nyinflyttad trädgårdsarkitekt vars sprudlande energi Zane inte kan motstå. Men det visar sig att Darby också gömmer såriga upplevelser under sin starka yta. Och även om både Zane och Darby har kommit långt är deras trauma inte över.

“Roberts senaste är befolkad av starka, karismatiska personer som tagit sig igenom tunga upplevelser. En uppslukande berättelse som skickligt kombinerar spänning och romantik.”
Publishers Weekly

Nora Roberts böcker har sålt i över 500 miljoner exemplar över hela världen, varav fyra miljoner bara i Sverige. I USA påstår man att det var fjärde sekund säljs en bok som är skriven av henne. Hon har gett ut mer än 200 böcker, och hennes romaner kommer ut i 34 länder. Hon toppar ständigt bästsäljarlistorna i hemlandet USA.

Nora Roberts är född 1950 i Maryland, där hon också växte upp och bor än idag. Hennes författarkarriär började då hon som 29-årig hemmafru med två små barn blev avstängd från yttervärlden av en våldsam snöstorm. För att fördriva tiden gjorde hon då sitt första försök att skriva en kort, romantisk roman. Nora är mycket disciplinerad och skriver varje dag nonstop från klockan 9 på morgonen till 5 på eftermiddagen. Hon gör alltid mycket grundlig research inför sina böcker när det gäller allt från miljöer till faktauppgifter. Hennes hjältinnor är starka, självständiga och intelligenta kvinnor – “annars är jag inte intresserad av att berätta deras historia”, som hon själv sagt. Noras romaner kännetecknas också av kvick dialog, rapp humor och passionerad kärlek.

© Albert Bonniers Förlag

print

Våra samarbetspartners