EN DEL AV MITT HJÄRTA

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Edward af Sillén
I rollerna: Malin Åkerman, Jonas Karlsson, Christian Hillborg, Johan Ulveson, Marie Richardson, Shima Niavarani, Johan Rheborg
Musik: Tomas Ledin

BETYG: TRE
PREMIÄR: 2019-12-25

Abba har gjort det i modern tid (Mamma Miarullarna) och Evert Taube i omodern det vill säga 1949 (Sjösalavår) och i bägge fallen fungerade det. Jag talar naturligtvis om att klä sina sånger i visuell ögonfägnad och nu är det alltså Tomas Ledins ord och toner som bildar ram till en förhoppningsvis fungerande handling. Jag är inget orakel på Ledins musik även om en låt som Sommaren är kort det mesta regnar bort också jag har busvisslat när man trott att man var i oktober istället för juni.

Från Hollywood kom så Malin Åkerman för att sprida blond kvinnlig fägring åt en fjäderlätt story som alltså likt en torr julgran skulle kläs med lust och fägring stor. Isabella (Åkerman) är singel, tillräckligt ung för att fortfarande vara ett kap på äktenskapsfältet och tillräckligt gammal för stå högt på karriärstegen. Hennes återkomst till den lilla barndomsstaden är inte bara av godo eftersom hon är anledningen till att ortens största arbetsplats skall läggas ner. Som ytterligare lök på laxen skall hennes ex gifta sig och avundsjukans svarta spöke gör sig gällande. Att hennes sure pappa spelas av Johan Ulveson räcker naturligtvis långt eftersom han kan läsa telefonkatalogen så att det blir roligt. Roligt är också att återse Björn Gustafson den äldre som fortfarande vid 85 års ålder hänger med i svängarna.

Allt detta får vi oss alltså till livs inramat av Tomas Ledins sånger och de är ju folkkära och blågula intill sista tonen. Sensuella Isabella låter kanske inte som Irving Berlin, men det är jordnära schlager och levererat med sprudlande entusiasm och glädje. Koreografin är imponerande och de klyschiga 80-talshitsen levereras med den glimt i ögonvrån som behövs för att sälja paketet. Jag har sett tillräckligt många av MGM:s musikaler för att konstatera att många gick hem tack vare att skådespelarna och musiken var många nummer större än själva storyn de levererade.

Skriven 2019-12-18

print

Våra samarbetspartners