KIRSTEN KNICK släpper singeln A Hazy Shade of Winter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Med en barndom som främst tillbringades på hästryggen i San Francisco, omgiven av träd och försjunken i trolldomens värld, har påverkan från högre makter länge varit Kirsten Knicks vägledande ljus. Hennes mystiska, naturbundna uppfostran lyser genom på alla hennes låtar: utomvärldslig drömpop som strålar direkt från eterområdet och letar sig direkt till den nordiska myten om Völuspa för gudomlig inspiration.

Knick förklarar sin koppling till legenden: ”Völuspa talar till ditt undermedvetna. Drömmarna, mardrömmarna, de gamla älskarna, det framtida jaget, det förflutna jaget och heligheten inuti dig. Det förföljer dig och tröstar dig på samma gång.”

Knick släpper nu en dubbelsingel under den kommande storhelgen och förvaltar arvet från Simon & Garfunkel och The Pretenders. Strax innan det nya decenniet gör sitt intåg ger hon oss sin version av de klassiska styckena ‘A Hazy Shade of Winter’ och ‘2000 miles’.

När hon beskriver sitt förhållande till ‘A Hazy Shade of Winter’ säger Knick: ”Simon och Garfunkel är mina vinter-go-to’s och när jag föreslog den låten som en potentiell helginspirerad cover till producenten Eric, flippade han ur eftersom han var besatt av Bangles-versionen av den när han var barn. Han lade fram en fin synthslinga för den och jag kom över och spelade in sång på mindre än ett par timmar. Det var ganska organiskt och sömlöst. Som de bästa sakerna är, antar jag!”

Synthslingor, pianokaskader och kristallklar, eterisk sång drar oss djupt in i en stjärnklar poplåt medan progressiva beats och läckra syntharrangemang driver låten framåt.

Hennes sätt att ta sig an The Pretenders 80-tals hit gjorde även den låten till hennes egen. Knick förklarar: ”Min medmusiker och vän Davy Brostowitz och jag gjorde en rolig tolkning av Pretenders 2000 mil i hans källare för att närma oss en mer drömmande, förenklad version av den jinglen. Min pappa har mått ganska dåligt i år och det har varit smärtsamt. Han uppfostrade mig med att lyssna på den här melodin under helgdagarna, så det kändes riktigt roligt och gripande att komma tillbaka till den på et här sättet.”

“Feminist dream pop”
IMPOSE

“Tinged with delicate dream-pop, Völuspa’s calm pacing translates into a
lullaby with the airy instrumentals that softly echo into the horizon.”
The Line of Best Fit

“cerebral, but undeniably catchy pop tunes that sound like fever dreams
starring a coven of witches led by Stevie Nicks.”
Paper

© Icons Creating Evil Art

print

Våra samarbetspartners