MEJA firar 25 år som artist med album och turné

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Kvinnan med den magiska rösten, Meja, firar 25 år som soloartist. Detta genom att på hemmaplan ge ut albumet “Kozmic Surfer” – som redan gjort succé i Japan.

Den 18 december kommer den egenskrivna singeln “Todays and Tomorrows (If You Only Had Today)”, en energisk och rockig poplåt med ett viktigt budskap som berör alla. Låten, som för tankarna till både David Bowie och ABBA, är producerad av Mejas vän och basist Ulric Johansson.

”Om du visste att du bara hade en dag kvar att leva, skulle du då fortfarande oroa dig för morgondagen eller ta vara på livet? Jag ville fånga känslan av att leva i nuet.” berättar Meja.

Albumet “Kozmic Surfer” kommer ut senare i vår och då ger sig Meja ut på turné. I Japan, där hon har hundratusentals trogna fans, släpptes albumet redan i somras och genomförde då bejublade konserter i bland annat Tokyo och Osaka. Första singeln “I Know How You Feel” som släpptes i Japan har legat på delad förstaplats (tillsammans med Taylor Swifts “You Need To Calm Down”) på de japanska radiostationernas topplista över internationell musik.

“Kozmic Surfer” innehåller nyinspelningar av tidigare storhitar samt tio nya låtar producerade av Andreas Kleerup/Thor McQueen och britten Stephen Lipson med flera. Lipson har bland annat producerat det legendariska Annie Lennox-albumet “Diva”.

Med världshits som “Happy”, “All´bout the Money” och “Private Emotion” (en duett med Ricky Martin) är Meja en av Sveriges stora internationella artister och är aktuell i SVT:s dokumentärserie ”Det svenska popundret”. Hon är även en multiartist som varvar konst med musik, med engagemang i bla. människorättsorganisationen Amnesty International och Non-Violence Project.

Singeln ”Todays and Tomorrows (If You Only Had Today)” släpps idag den 18 december och framförs live i TV4 Nyhetsmorgon samt gästar Efter Fem den 19 december.

© Moore To Be

print

Våra samarbetspartners