STING – My Songs kommer till Göteborg

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Cherrytree Music Company och Live Nation kan nu konfirmera att Sting: My Songs återvänder till Europa nästa sommar för ett antal konserter och festivaluppträdanden däribland ett stopp i Sverige på Trädgårdsföreningen i Göteborg den 21 juni.

Konserten Sting: My Songs är en sprudlande och dynamisk show med hans mest älskade låtar, skriven under den 17-faldigt Grammy Award-belönade artistens produktiva karriär med både The Police och som soloartist.

Turnén har lovordats med citat som “masterful performance from start to finish,” att konserten “takes fans on a musical journey through time,” med “hits like ‘Fields of Gold’, ‘Shape of my Heart’, ‘Roxanne’ och ‘Demolition Man’ punctuating an unforgettable show.” Fansen kan också räkna med att få höra “Englishman In New York,” “Every Breath You Take,” “Roxanne,” “Message In A Bottle” och många fler, där Sting ackompanjeras av ett liveband bestående av Dominic Miller (gitarr), Josh Freese (trummor), Rufus Miller (gitarr), Kevon Webster (keyboard), Shane Sager (munspel) samt Melissa Musique och Gene Noble (kör).

Medlemmar i Stings fanklubb har möjlighet att få tillgång till exklusiva biljetter före ordniarie biljettsläpp genom att besöka www.sting.com.

OM STING:

Kompositören, låtskrivaren, skådespelaren, författaren och aktivisten Sting föddes i Newcastle i England innan han flyttade till London 1977 för att bilda The Police med Stewart Copeland och Andy Summers. Bandet släppte fem studioalbum, belönades med sex GRAMMY Awards®, två Brits och togs in i The Rock and Roll Hall of Fame 2003.

Som en av världens mest distinkta soloartister har Sting fått ytterligare 11 GRAMMY Awards®, två Brits, en Golden Globe, en Emmy, fyra Oscar-nomineringar (inklusive nominering till “The Empty Chair” från JIM: THE JAMES FOLEY STORY 2017), en TONY-nominering, Billboard Magazine’s Century Award och MusiCares 2004 Person of the Year. 2003 utnämndes han till befälhavare för Commander of the Order of the British Empire (CBE) av drottning Elizabeth II för hans otaliga bidrag till samtidsmusiken. Han är också medlem i Songwriters Hall of Fame, har tilldelats Kennedy Center-utmärkelser, American Music Award of Merit och The Polar Music Prize. Sting har tilldelats utmärkelsen hedersdoktorer i musik av University of Northumbria (1992), Berklee College of Music (1994), University of Newcastle upon Tyne (2006) och Brown University vid sin 250:e Commencement ceremony (2018).

Sting har under sin otroliga karriär sålt närmare 100 miljoner album totalt med The Police och som soloartist.

Efter hans kritikerrosade album, ”57th& 9th”, hans första rock/pop-samling på över ett decennium, släppte Sting och reggae-ikonen Shaggy ett gemensamt ö-influerat album med titeln ”44/876”, vilket sammanför de många oväntade kopplingarna i hjärtat av deras musik. Med en titel som hänvisar till deras hemlandskoder, hedrar ”44/876” först och främst duonens ömsesidiga kärlek till Jamaica: Shaggys hemland, och platsen där Sting komponerade klassiker som The Police “Every Breath You Take”. Deras listtoppande samarbete gick upp på förstaplatsen i Tyskland och Top 10 i Storbritannien. Albumet tillbringade över 20 veckor ovanpå Billboards Reggae Album-lista i USA, Guldbelönades i Polen och Frankrike och erhöll en GRAMMY Award® för bästa Reggae Album.

Tidigare i år hedrades Sting vid BMI Pop Awards för sin bestående hit-singel “Every Breath You Take”, som har blivit den mest spelade låten, med 15 miljoner radiostreams från BMI:s katalog med över 14 miljoner musikaliska verk.

Den 24 maj släpptes ett nytt album med titeln “My Songs”, som innhåller samtida tolkningar av hans mest berömda hits, följt av en världsturné med samma namn. Stings “My Songs” World Tour är en dynamisk show med hans mest älskade låtar som sträcker sig över den 17-faldigt GRAMMY Award®-belönade artistens produktiva karriär med The Police och som soloartist.

Specialutgåvan av Stings kritikerrosade album “My Songs” släpptes 8 november och innehåller en bonus-CD med nya liveinspelningar från My Songs World Tour. Samtidigt släpptes ett digitalt album med titeln “My Songs: Live” som innehåller 11 nya liveinspelningar som också fångats längs My Songs World Tour.

Nästa år kommer Sting att få en egen Las Vegas-show då ”My Songs” öppnas på The Colosseum på Caesars Palace fredag 22 maj 2020. Showen kommer att presentera ett kompendium av Stings låtar med dynamiska och visuella referenser till några av hans mest ikoniska videor och inspirationer.

Han har spelat i fler än 15 filmer, producerat den kritikerrosade filmen ”A Guide to Recognizing Your Saints” och 1989 spelade han huvudrollen i ”The Threepenny Opera” på Broadway. Hans senaste teaterprojekt är den TONY-nominerade musikalen ”The Last Ship”, inspirerad av hans minnen från varvsindustrin i Wallsend i nordöstra England där han är född och uppvuxen. Föreställningen, med musik och texter av Sting, spelade på Broadway 2014/2015 och avslutade en kritikerrosad teaterturné i Storbritannien och spelade från mars- till juli under 2018. Därefter spelade Sting som varvsmannen Jackie White i den Toronto-baserade produktionen av The Last Ship på Princess of Wales Theatre. Han kommer att reprisera rollen för produktioner i Los Angeles på Ahmanson Theatre (14 januari – 16 februari 2020), San Francisco på SHN Golden Gate Theatre (20 februari – 22 mars 2020), Washington, DC på National Theatre ( 27 mars – 5 april, St. Paul, MN vid Ordway Center (8-19 april), och i Detroit, MI vid Detroit Opera House (22-26 april). Ytterligare information om The Last Ship International Tour finns på thelastshipmusical.co.uk.

Sting’s support for human rights organizations such as the Rainforest Fund, Amnesty International, and Live Aid mirrors his art in its universal outreach. Along with wife Trudie Styler, Sting founded the Rainforest Fund in 1989 to protect both the world’s rainforests and the indigenous people living there. Together they have held 18 benefit concerts to raise funds and awareness for our planet’s endangered resources, with the next concert taking place on December 9 at the iconic Beacon Theatre in New York City. Since its inception, the Rainforest Fund has expanded to a network of interconnected organizations working in more than 20 countries over three continents.

Stings stöd till organisationer för mänskliga rättigheter så som Rainforest Fund, Amnesty International och Live Aid speglar hans konst i dess universella utsträckning. Tillsammans med sin fru Trudie Styler grundade Sting Rainforest Fund 1989 för att skydda både världens regnskogar och ursprungsbefolkningen som bor där. Tillsammans har de hållit 18 förmånskonserter för att samla in pengar och öka medvetenheten om vår planets hotade resurser. Nästa konsert äger rum den 9 december på den ikoniska Beacon Theatre i New York City. Sedan starten har Rainforest Fund expanderat till ett nätverk av sammankopplade organisationer som arbetar i mer än 20 länder över tre kontinenter.

© Live Nation

print

Våra samarbetspartners