MELODIFESTIVALEN 2020 – Välkomstfesten är tillbaka

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Det blir extra mycket Melodifestivalyra i festivalstäderna Linköping, Luleå och Eskilstuna i år då populära evenemanget Välkomstfesten rullar in med aktiviter, artister och några av barnens stora favoriter i stjärnbestrött släptåg.

När det känns som att vintern pågått för evigt och allt bara är grått – då blir vi räddade av hela Sveriges glittrigaste fest: Melodifestivalen. För att verkligen maxa festkänslan så anordnar Live Nation, SVT och Sveriges radio tillsammans med kommunerna Välkomstfesten i några av de städer där Melodifestivalturnén kommer och sprider sitt stjärnljus.

Välkomstfesten ger fler möjligheten att uppleva Melodifestivalsglädjen och skapar möten mellan artister, publik samt Melodifestivalturnéns partners. Vi gör det genom att tillsammans pumpa upp stämningen inför den stora musikfesten och bjuda på aktiviteter för hela familjen. Kom och dansa med Bolibompadraken och Sommarskuggan eller hälsa varför inte hälsa på hos Labyrint? Sjung allsång med Radioapan, ta en selfie med självaste Taurus och tävla med slajmmaskinen.

– Melodifestivalen skapar alltid stort engagemang och skön stämning i Linköping! Det är många som vill vara med och bidra till en härlig folkfest för alla Linköpingsbor och besökare. Lördagen på Stora Torget blir finalen där Bolibompadraken och hans kompisar tillsammans med flera lokala inslag kommer att bjuda på sång, musik och dans, säger Viktoria Åberg Löfvenborg, eventkoordinator på Visit Linköping & Co.

Emma Aludden är projektledare för Luleås deltagande i Melodifestivalen 2020.
– Vi är glada att tillsammans med SVT och Live Nation kunna erbjuda så många roliga aktiviteter för barn och unga i samband med Melodifestivalen. Vi ser fram emot en extra festlig dag på Luleå Energi Arena med artister och alla barnens favoriter, säger hon.

– Vi ser fram emot Välkomstfesten för Melodifestivalen på Fristadstorget. Det blir en riktig familjefest med barnens favoriter, artister som deltar i Andra chansen och happenings under hela dagen. Ett perfekt tillfälle för hela familjen att ladda upp inför Andra chansen oavsett om man ska gå på föreställningarna i Stiga Sports Arena eller kolla hemma i TV-soffan, säger Micke Lönngren, evenemangschef Destination Eskilstuna.

Plats och tid:
1 februari Linköping, Stora Torget
15 februari Luleå, Luleå Energi Arena
29 februari Eskilstuna, Fristadstorget

Evenemanget pågår klockan 11.00–14.30 i varje stad.
Alla är välkomna och det är helt kostnadsfritt!

© SVT

print

Våra samarbetspartners