VLADIMIRS JULKALENDER 2 december: Ken Loach

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Sara skrev till mig:
”’Sorry we missed you’. Väldigt jobbig att se.”
Jag svarade: ”Loach gör nästan alltid filmer som berör. Jag var hans regiassistent några dagar, just nu minns jag inte vad det var för film. Men delar av den utspelade sig i Danmark och Loach bad mig att meddela alla på filmteamet att han inte vill att man börjar arbetsdagen med en ’lille en’.

Då svarade filmarbetarna att om han vill hålla sig till reglerna, så är det okej för dem och att de kommer också hålla sig till reglerna. De skall hålla alla pauser, alla tider, allt efter regelboken.
En dag senare bad mig Loach att säga till alla att det är ok att börja dagen med en lille en.”

Sara skrev tillbaka: ”Här börjar jag med en stor en, först en stor kopp te och en stor kopp kaffe.”

Så kan det låta när två gamla vänner pratar med varandra.

Klicka här för köp av och information om artikelförfattaren Vladimir Oravskys böcker.

© Vladimir Oravsky

Skriven 2019-12-02

print

Våra samarbetspartners