​LARS WINNERBÄCK på turné under bar himmel sommaren 2020

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Efter höstens stora arenaturné och nya albumet “Eldtuppen” beger sig Lars Winnerbäck ut i den svenska sommarnatten. 2020 blir det sommarkonserter i slottsträdgårdar, på festivaler och arenor.

Genom tolv studioalbum har Lars Winnerbäck satt ord på en hel generations känslor och myntat det kanske svenskaste ordet vi har: tandläkarväder. Senaste albumet “Eldtuppen” får räknas som ett av Winnerbäcks största och den efterföljande turnén fyllde arenor över hela landet.

I 20 år har Winnerbäck tagit med sig det svenska vemodet upp på scen och han räknas idag som en av landets absolut största artister.

Sommaren 2020 blir det en turné under bar himmel i slottsträdgårdar, på festivaler och arenor. Tillsammans med det älskade bandet inleder Lars Winnerbäck sommaren den 10 juli på Sofiero Slott i Helsingborg. Turnéfinal blir det på klassisk mark, under bar himmel, i hemstaden Linköping.

“– Alltså när Eldtuppen kom så kände jag att det var som en nystart. Fattar om det inte var så tydligt för alla, men för mig var det så. Jag var stolt och ivrig och när turnén kom igång i Linköping var det den bästa resan hittills. Med bandet, med tekniker, crew och inte minst publiken. Tacksam och tagen, och det enda som inte stämde var att vi inte reste till fler städer. Men november är november.

I sommar har vi mer tid, mer utrymme, mer Norge, mer Sverige, grönare gräsplaner, fetare festivaler, längre dagar, fler bussar, längre sträckor, fler låtar. Samma band. Samma crew. Släpp oss var som helst. Vi längtar.”

Bandet på Sommarturné 2020 består av Jerker Odelholm (bas), Staffan Johansson (gitarr), Carl Ekerstam (gitarr), Therese Johansson (gitarr/sång), Jonna Löfgren (trummor) och Tomas Hallonsten (keyboard).

Här ser du Lars Winnerbäck sommaren 2020:
10 juli Helsingborg, Sofiero Slott
11 juli Karlskrona, Hasslöfestivalen
17 juli Kristiansand, Ravnedalen
18 juli Fredrikstad, Festplatsen
19 juli Göteborg, Trädgårdsföreningen
23 juli Rättvik, Dalhalla
24 juli Sundsvall, Torgfesten
25 juli Skellefteå, Nordanåområdet
26 juli Furuvik, Furuviksparken
31 juli Östersund, Storsjöyran
1 aug Arvika, Arvika Hamnfest
2 aug Varberg, Fästningen
5 aug Borgholm, Kapelludden
7 aug Eskilstuna, Sundbyholms Slott
8 aug Lidköping, Läckö Slott
14 aug Kristianstad, Tivoliparken
15 aug Huskvarna, Folkets Park
21 aug Oslo, Vulkan Open Air
22 aug Lillehammer, Lillehammer Olympiapark
28 aug Stockholm, Zinkensdamms IP
29 aug Linköping, Stångebro

© United Stage Artist

print

Våra samarbetspartners