JONATHAN JOHANSSON är tillbaka med nya singeln ”För Oss” och presenterar kommande album

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Jonathan Johansson släpper idag singeln ”För Oss” från kommande albumet ”Scirocco” med release i februari nästa år. Redan igår kunde man ta del av introduktionsmonologen ”Gnuflocken & Tjockteven”, ett inverterat snapshot av nya albumet. I samband med nya albumet åker Jonathan ut på turné 2020 med start i Göteborg den 25 mars.

På Scirocco återvänder Jonathan till de religiösa rötterna och närmar sig samtidigt ett gäng helt omöjliga frågor. Som var börjar och slutar djuret i människan? Var börjar och slutar historiens tvång? Hur hittar man skönheten i kroppens förfall? Hur, och vem har rätt att välta ett imperium? Vem är god? Och vem är ond?

”Det här är första singeln från mitt nästa album Scirocco. “För Oss” är väl en rätt fet trippelmacka i typ…ja, tre akter. Ett ryck från axeln och min största ansträngning. Mitt psyke på vid gavel och mitt oundvikliga arv.
IS och white supremacy i en perfekt bäddad säng. Smaken av ökendamm i munnen.
Och ja, ett perfekt samarbete med min gamle vän Samuel Starck.” – JJ

I samband med releasen presenterades en exklusiv audio- och videoinstallation på Fotografiska i Stockholm. Under tre dygn mellan 25–27 november kunde fans och besökare uppleva tre spår till tre filmer från albumet Scirocco före alla andra.

Jonathan Johansson är en av landets främsta textförfattare och leverantörer av nyskapande pop. Mellan nattsvart frustation och blodrusig eufori har Jonathan under sin artistkarriär försett världen med låtar som är lika aktuella i samhällsdebatten som på dansgolvet. ”Scirocco” är inget undantag, denna gång ett mer tydligt konceptuellt album med en hårdare och experimentell ljudbild.

Albumet är det första sedan ”Love & Devotion” (2016) som utforskade kärlekens omöjliga möjligheter. Dessförinnan släppte Jonathan hyllade ”Lebensraum!” (2015). Albumet blev till ingens förvåning en av det årets högst betygsatta svenska skivor.

Album:
Love & Devotion (2016)
Lebensraum! (2015)
Ett språk för dom dömda (2013)
Klagomuren (2011)
En hand i himlen (2009)

Nomineringar:
Årets nykomling (Grammis 2009). Årets Artist (P3 Guld 2009). Årets Pop (Manifest 2010). Årets Pop (Grammis 2011). Årets textförfattare (Grammis 2011). Årets producent (Johan Eckeborn, Grammis 2011). Årets Pop (Manifest 2012). Årets album (Grammis 2016). Årets textförfattare (Grammis 2016). Årets producent (Johan Eckeborn, Grammis 2016).

Se Jonathan live våren 2020:
25 mars – Pustervik, Göteborg
26 mars – Plan B, Malmö
27 mars – Kulturkvarteret, Kristianstad
28 mars – Konsert & Kongress (John Doe), Linköping
3 apr – Satin, Örebro
4 apr – Träkyrkan, Bollnäs
16 apr – Mejeriet, Lund
17 apr – Katalin, Uppsala
18 apr – Berns, Stockholm
24 apr – Söderport, Kalmar
25 apr – Rydows Salong, Karlskrona

© Sony Music Entertainment Sweden

print

Våra samarbetspartners