SNURRIGT OCH SNÖIGT! KANINERNAS MAGISKA JULSHOW, Kaninscenen, Liseberg, Göteborg den 24 november 2019

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Medverkande: Kanne Kanin (trollerikonstnär), Kanina Kanin (dansexpert), Julius (Julkaninen från Nordpolen) och människorna Fröa och Måns.
Plats: Kaninscenen, Liseberg, Göteborg


Spelas till och med den 30 december
Hur ofta?: Tre gånger dagligen, alla dagar som Jul på Liseberg har öppet.
Entré: Ingår i entrén till Jul på Liseberg

Snurrigt och snöigt! Kaninernas magiska julshow! Kaninernas nya show är full av julstämning, magi, trolleritricks, överraskningar och paket. Och julmusik – så klart!

Kanne Kanin står för magin och får Fröa att sväva fritt i luften, medan hon tar en tupplur från julstöket. Måns kryper in i ett jättestort julpaket — och dyker snart upp i ett annat paket som hängt högt över scenen under hela föreställningen. Hur går det till? Det finns ju knappast lönndörrar i luften!

Fingerfärdig med gröna tassar

Det här är en riktigt bra magi-föreställning, med massor av julig rekvisita, och Kanne Kanin uppvisar en fenomenal fingerfärdighet! Trollerikonstnären är extra imponerande eftersom han bara har tassar och dessutom inte kan prata och säga Hokus Pokus! Abrakadabra!
Men det behövs tydligen inte.

Allsång med värmande rörelser

Fröa och Måns leder julig allsång med rörelser och publiken får värma upp sig inför showen med att sjunga Tipp, tapp … med gester till. Sedan förra julen har Kaninteatern blivit betydligt större – och den ligger numera utomhus. (En ny Kanin-attraktion är under uppbyggnad i den gamla Kvarnteatern). Visst, ganska kallt och lite snöigt, men det positiva överväger – Kaninerna kan nu välkomna en tio gånger så stor publik!

Jultradition med en ovanlig vit kanin

En jultradition för de gröna kaninerna är att Julkaninen Julius från Nordpolen kommer på besök – och det är den enda vita kaninen på Liseberg! Julius kommer med pompa och ståt och snöfall även i år.

Kaninernas julshow går tre gånger dagligen – kaninerna har tydligen mycket energi!

Bus-Ninja-Måns har blivit Jul-Snäll-Måns

Julshowen är inte riktigt lika rolig som kaninernas Halloweenshow som nyligen gick på Liseberg. Måns har nu gått från busig antagonist till snäll kompis, magi-assistent och allsångsledare (ninjatricks, spöktricks och andra Månsiga-tricks lyser med sin frånvaro). Men det är ändå en bra show, med full fart och massor av julmusik och trollerikonster, som man kan fundera över efteråt … Tipp, tapp, tipp, tapp … hur gick det till?

Föreställningen avslutas med ett härligt snöfall!

  • Allt kan hända när Kaninerna showar - Foto Belinda Graham

Skriven 2019-11-28

print

Våra samarbetspartners