GYLLENE TIDER ”Den sista refrängen” – Ny bok efter avskedsturnén

Klicka på bilden, för att se hela bilden

”Vi tillhör ingenting, vi är en konstig liten fotnot som lyckas bli störst av alla.”
”Vi tillhör ingen formel utan är ett band som inte existerarmen som slår rekord varje gång vi dyker upp.”

Kommentarerna är hämtade från två av bandmedlemmarna i Gyllene Tider när det nu, i dubbel bemärkelse, är dags att göra bokslut över en svensk popepok.

”Gyllene Tider 2.019 – en sista refräng” är en exklusiv och nära skildring om ett unikt svenskt bands avskedsturné efter fyrtio år. Från planeringen och inspelningen av Samma skrot och korn i Provence i Frankrike till repetitionerna och succésommaren runtom i Sverige och Norge ända fram till sista konserten.

Boken är också en berättelse om det unika soundet, låtskapandet, fansen, människorna runt bandet, vardagslivet mellan turnéerna och hur Gyllene Tider för all framtid kom att förändra livet för Per Gessle, Mats ”MP” Persson, Göran Fritzon, Anders Herrlin och Micke Syd.

Och naturligtvis – en historisk återblick som en bok i boken, ”Gyllene Tider – genom tiderna”, om hur allt började, det ljusa och roliga men också det mörka och allvarliga och även med flera minnen och anekdoter från fansen genom åren. Allt blandat med bilder, både opublicerade, gamla men framför allt nytagna där Jan-Owe Wikström och Anders Roos – bakom den rosade ”Alla tiders Gyllene Tider” (2013) återigen har fått ta rygg på Gyllene Tider, ett stycke svensk musikhistoria.

Författare: Anders Roos, Jan-Owe Wikström

© Live Nation

print

Våra samarbetspartners