BO KASPERS ORKESTER släpper albumet ”23:55” – ”en renodlad soulplatta”!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Idag släpper folkkära Bo Kaspers Orkester sitt tolfte studioalbum, ”23:55” – en skiva som bandet själva beskriver som en renodlad soulplatta!

Lyssna HÄR

”Vi har varit där tidigare – soulen ligger i vårt DNA – men det känns som om vi först nu mognat spel-, röst- och textmässigt för att göra den fullt ut. 23:55 är en samling låtar som det tagit nästan tre decennier att åstadkomma. Förebilderna har varit givna. Vi har skrivit låtarna, repat dom, testat dom ute för att sedan spela in dom under några få dagar i studio. Musiken bör med fördel lyssnas på just lite senare på kvällen. Gärna på hög volym.”

Skivan har också inneburit ett unikt samarbete med konstnären Per Sonerud som har målat en tavla till varje låt och en till albumomslaget. Per fick lyssna på låtarna redan i demostadiet, så parallellt med att bandet har varit i studion har han varit i sin ateljé och målat.

Se mer HÄR

Bo Kaspers Orkester har i samband med detta släpp även tagit ett kliv in i den Artificiella Intelligens-världen med deras alldeles egna chatbot, Bot Kaspers, den första artist-boten i Sverige! Här kan deras fans chatta med bandet och få reda på mer om deras nya platta, turnéminnen, vad bandet har för fobier och hemligheter.

Testa HÄR

Våren 2020 ger de sig ut på en stor turné där bandet besöker ett 20-tal konserthus och arenor runtom i Norden. Turnépremiären sker 5 februari på Rival i Stockholm.

”Vår bästa tid är nu. Peppar peppar. Sedan början av 90-talet har vi kuskat runt som handelsresande i musik. Det känns som, för att använda hockeytermer, vi spelat två perioder och att det nu är i början av den sista tredje perioden. Dags att gasa på.”

“23:55” är producerad av Ollie Olson och inspelad i Baggpipe Studios

Bo Kaspers Orkester har under sina 28 år varit ett storsäljande band och uppnått flertal topplisteplaceringar. De är ett av Sveriges mest älskade liveband, vilket inte minst bevisades under 2017-2018 med deras hyllade scenföreställning ”Allt ljus på oss” och en storslagen arenaturné hösten 2018.

© Sony Music Entertainment Sweden

print

Våra samarbetspartners