VIKINGS sjätte och sista säsong får premiär 5 december på HBO Nordic

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Den populära dramaserien Vikings börjar närma sig slutet. Den första delen av sista säsongen har premiär 5 december på HBO Nordic. Den andra halvan av säsongen kommer under 2020. Hela sjätte och sista säsongen består av 20 avsnitt och premiären bjuder på ett två timmar långt dubbelavsnitt.

Efter flera år med oroligheter, tragedier och våldsamma strider börjar Vikings närma sig sitt slut. Den sjätte säsongen tar vid där den femte slutade, den stora striden mellan de två bröderna och sönerna till Ragnar Lothbrok, Björn Ironside (Alexander Ludwig) och Ivar the Boneless (Alex Høgh Andersen). Ingen av bröderna kapitulerar så kampen slutade med att Ivar flydde ut i mörkret och Björn kröntes till ny kung av Kattegatt av Lagertha (Katheryn Winnick).

I den nya säsongen kämpar Björn i sin nya roll som kung men han tvivlar på att han kan leva upp till sin far Ragnar. Samtidigt letar Ivar efter en ny start så han kan lägga det förflutna bakom sig. Han reser längs Sidenvägen till Ryssland, där han träffar den likasinnade prins Oleg (Danila Kozlovsky), en om möjligt ännu mer hänsynslös och brutal härskare än vad Ivar själv var. Liksom Ivar vill Lagertha börjar om och hon har en dröm om att leva ett lugnt liv på landsbygden, långt borta från kamp och konflikter.

De andra två bröderna Lothbrok, Ubbe (Jordan Patrick Smith) och Hvitserk (Marco Ilsø) har sina egna planer. Ubbe reser till Island med Torvi (Georgia Hirst) för att ta reda på vad som hänt den försvunne Floki (Gustaf Skarsgård) medan Hvitserk vill slutföra sin personliga vendetta mot Ivar.

Vikings är skapad av Michael Hirst (Elizabeth, The Tudors). Hirst är också exekutiv producent tillsammans med Morgan O’Sullivan från TM Productions (The Count of Monte Cristo, The Tudors), Sheila Hockin (The Tudors, The Borgias), John Weber från Take 5 Productions (The Tudors, The Borgias), Sherry Marsh, Alan Gasmer och James Flynn (The Tudors, The Borgias).

Första delen av sjätte och sista säsongen av Vikings har premiär 5 december på HBO Nordic.

Alla tidigare säsonger av Vikings finns tillgängliga på HBO Nordic.

© HBO Nordic

print

Våra samarbetspartners