SANTANA till Stockholm i vår

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Få musiker har lyckats sammansmälta rock och latinamerikansk jazz på samma sätt som Santana har gjort under sin karriär. På slutet av 90-talet återupplivades karriären med succéalbumet Supernatural och idag är Carlos Santana erkänd som en av världens främsta gitarrister. Med nya albumet Africa Speaks åker Santana på turné och fredag den 3 april har Stockholm återigen äran att presentera Santana på Ericsson Globe!

Carlos Santana, 10-faldig Grammy Awards vinnare, trefaldig Latin Grammy Awards-vinnare, rockikon och Rock and Roll Hall of Fame-gitarrist, meddelar nu att han kommer ge sig ut på vägarna över hela Europa under våren för sin Miraculous 2020 World Tour. Tillsammans med sitt band stannar de i bl.a. Italien, Tyskland, Storbritannien och Skandinavien för att ge publiken passionsfyllda låtar från deras femtioåriga karriär, inklusive fanfavoriter från Woodstock till Supernatural och många fler. Turnén firar två mycket viktiga milstolpar i den ikoniska gitarristens karriär: 20-årsjubiléet för hans banbrytande, Grammy-vinnande album Supernatural och 50-årsjubiléet för hans mästerverk Abraxas. Kom och se med egna ögon varför Santana har haft minst en topp 10-låt under varje decennium sedan 1960-talet!

Medan Santana kommer att lyfta fram låtar från både hans Supernatural- och Woodstock-epoker på Miraculous 2020 World Tour, kommer han också att inkludera det han kallar ”The new hymns and songs of tomorrow.” Bandet (där Santanas fru, Cindy Blackman Santana, spelar trummor) kommer också att framföra energifyllda låtar från sitt senaste album från 2019, Africa Speaks, vilket hitmakaren Rick Rubin producerat. NPR kallade skivan Santanas “best records in decades” och The New York Times sa att albumet “ranks with the fiercest albums in Santana’s 50-year career.”

”When you come to a Santana concert, the miraculous happens. Miraculous means, transforming darkness into delight. I feel like a 20-year-old on stage playing with this band, and they deliver high energy on every song. When we hit the stage, we know we will touch your heart and make you dance, sing, cry, laugh and leave your baggage behind. Our vision-mission is designed to elevate, transform and illumine consciousness to make you want to embrace your own light and allow for miracles and blessings to flow from your own heart.”

Levererat med passion och själ är ljudet av Carlos Santanas legendariska gitarrslingor en av världens mest kända musikaliska signaturer. I mer än fem decennier – från Santanas tidigaste dagar som en banbrytande afro/latin/blues/rock-fusionmusiker i San Francisco – har Carlos Santana varit en visionär kraft bakom ett musikaliskt konstnärskap som överskrider musikaliska genrer och generationer.

Datum 2020
Fredag 3/4 – Ericsson Globe, Stockholm

Biljetter
Biljetter släpps fredag 1 november kl. 09.00 via LiveNation.se

© Live Nation 2019-10-28

print

Våra samarbetspartners