CATS: Taylor Swift och Andrew Lloyd Webber skriver ny låt ihop

Klicka på bilden, för att se hela bilden

TAYLOR SWIFT OCH ANDREW LLOYD WEBBER SKRIVER NY ORIGINALLÅT FÖR UNIVERSAL PICTURES CATS

Låten, “Beautiful Ghosts”, framförs av Francesca Hayward i filmen och av Taylor Swift i filmens sluttext

CATS HAR SVENSK BIOPREMIÄR 17 JANUARI 2020

25 OKTOBER, 2019. Idag har Universal Pictures släppt nyheten att globala musikikonen Taylor Swift och legendariska kompositören Andrew Lloyd Webber gjort ett samarbete med en ny originallåt skriven för Universal Pictures film Cats, baserad på Andrew Lloyd Webbers succémusikal som slagit rekord över hela världen. Låten, “Beautiful Ghosts,” kommer vara med i både själva filmen och i filmens sluttext.

Cats, med svensk biopremiär 17 januari 2020, är regisserad av Oscar®-belönade filmskaparen Tom Hooper (Les Misérables, The King’s Speech), och med i filmen är bland annat stjärnorna Taylor Swift, James Corden, Judi Dench, Jason Derulo, Idris Elba, Jennifer Hudson, Ian McKellen, Rebel Wilson och Royal Ballet-dansaren Francesca Hayward.

I filmen framförs låten av Francesca Hayward, som spelar Victoria. Versionen av låten som framförs av Taylor Swift, som spelar Bombalurina i filmen, kommer spelas i sluttexterna.

Som en del av nyheten, släppte Universal idag en exklusiv video som visar inspelningen och skapandet av låten bakom kulisserna, tillsammans med en intervju med Taylor Swift, Andrew Lloyd Webber och Tom Hooper.

Som en av de shower i West Ends och Broadways historia som gått allra längst, inkluderar musikalen “Cats” några av Andrew Lloyd Webbers mest oförglömliga låtar, inklusive “Memory”. Andrew Lloyd Webber, Taylor Swift och filmskaparna blev exalterade över idén med att introducera en ny låt för filmversionen.

Andrew Lloyd Webber såg en möjlighet att skapa en ny signaturlåt för Victoria, en av huvudkaraktärerna i filmen. “När jag först läste manuset var det första jag sa; ‘Vi måste ha en låt till Victoria”, säger Andrew Lloyd Webber. “Beautiful Ghosts” är nu en otroligt viktig och central del av hela filmen”.

För regissören Tom Hooper överträffade låten även hans högsta förväntningar. “Jag blev helt överväldigad av den obeskrivliga skönheten i texten som Taylor hade skrivit”, säger Tom Hooper. “Det var som om någon hade klivit rakt in i filmen som jag höll på att göra och… visade en djup förståelse av vad vi försökte göra med filmen. Det var fullständigt makalöst”.

© UIP

print

Våra samarbetspartners