VERY RALPH har premiär den 13 november, exklusivt på HBO Nordic

Klicka på bilden, för att se hela bilden

I den allra första dokumentärfilm som gjorts om modeikonen Ralph Lauren får vi en mycket nära berättelse om mannen bakom myten och skaparen till en av modehistoriens mest framgångrika varumärken. Prisbelönade Susan Lacy (HBO:s Jane Fonda in Five Acts och Spielberg, som båda finns på HBO Nordic) har regisserat och producerat Very Ralph.

Med förmågan att förvandla sina drömmar till verklighet har Ralph Lauren byggt upp en global miljardindustri och förkroppsligat den amerikanska drömmen. Under ett halvt sekel har han varit ledstjärnan inom amerikanskt mode och förvandlat sina idéer till ett av världens mest välkända varumärken. I filmen reflekterar han över sin livsresa, från en liten pojke i Bronx som inte ens visste vad en modedesigner var till den symbol inom mode han är idag.

I filmen berättar Ralph Lauren öppenhjärtigt i långa intervjuer om sitt liv och sin verksamhet. Vi får också ta del av 50 års arkivmaterial liksom en rad intervjuer med Laurens familj, kollegor och kända profiler, bland andra Anna Wintour, Karl Lagerfeld, André Leon Talley, Hillary Clinton, Robin Givhan, Jason Wu, Naomi Campbell, Martha Stewart, Calvin Klein, Tyson Beckford, Tina Brown, Diane von Furstenberg, Jessica Chastain, Vanessa Friedman och Paul Goldberger.

Very Ralph är regisserad och producerad av Susan Lacy, som tidigare var exekutiv producent för WNET-serien American Masters. Lacy har belönats med en rad priser, bland annat Emmys och Peabody Awards, för sin omfattande filmproduktion om amerikanska ikoner, bland dem den Emmynominerade HBO-dokumentären Spielberg och Jane Fonda in Five Acts (båda finns tillgängliga på HBO Nordic).

Very Ralph är en HBO Documentary Film och en produktion av Pentimento. Producerad och regisserad av Susan Lacy, producerad av Emma Pildes och Jessica Levin samt exekutivt producerad av Graydon Carter.

© HBO Nordic

print

Våra samarbetspartners