Malmö Vin & Deli 2019

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Årets upplaga av Malmö Vin & Deli hölls så som de senaste åren i Malmömässans lokaler den 11 och 12 oktober.

I år hade man lagt lite mer fokus på de lokala skånska vinproducenterna som fick ett ypperligt tillfälle att visa upp sina gyllene drycker för en oinvigd publik. Fast det var ju vinimportörerna som hade det största utrymmet och finvinsmakaren kunde säkert hitta en hel del gott. Bland övriga drycker fick man även smaka in sig på vad Skånska Spritfabrikens Ginbar hade att erbjuda. I Saturnus monter fanns det förutom årets glögg även möjligheten att prova på Tarek Taylors Craft Gin. När vi ändå är inne på gin så var också Hernö Gin från Härnösand representerade. Bortsett från vin och gin hittade vi även Lundbergs Rum.

Det fanns även två hantverksbryggerier representerade samt en ölimportör. Bryggerierna var The Pine Ridge Brewery från Falkenberg och Odd Island från Kungsbacka. Bägge dessa bryggerier hade med sig öl från en stor del av deras produktion. Importören Hormiga hade med sig ett eget öl som bryggts i Polen samt en del danskt och indiskt öl.

Deliavdelningen bjöd på massor av ostar och oliver samt en del chark men det bästa var förstås de vansinnigt starka chilisåserna från Viken – Shart.

Foto: Michael Lindström

Skriven 2019-10-12

print

Våra samarbetspartners