FRIDA MOISTO: Jönköpingsprofil knivmördas – i uppföljaren till hyllad debut

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Johan Lundblad, Jönköpings innekille nummer ett, hittas brutalt knivhuggen en varm sommardag.
Det är upptakten till intrigen i Drakar lyfter i motvind – uppföljaren till Frida Moistos hyllade debut Som nitroglycerin.

Fallet är av känslig karaktär då Johan Lundblads morbror Leif Blomqvist arbetar på Jönköpingspolisen och är en av Lisa Engströms största fiender.
Lisa försöker svälja sin stolthet och sköta fallet professionellt men Leif är henne på spåren. Snart inser hon att han är så mycket närmare hennes sanning än hon kunnat drömma om. Och avslöjar han henne kommer hon förlora allt. Hur långt är hon villig att gå för att hålla sina hemligheter begravda?
Snart framträder familjeintriger ingen väntat sig och både passion och hat står som mäktiga krafter bakom ett eventuellt motiv. När en person i Johan Lundblads innersta krets hittas mördad förstår polisen att utredningen är större än de först trodde.

Sagt om Som nitroglycerin:
”En väldigt bra debut” – Monica Lindgren, Go’Kväll
”… hon sammanför trådarna och får intrigen att hänga ihop. Hennes debutdeckare är – trots all action, allt våld och alla andra vidrigheter – en diskussionsroman om män och kvinnor, bakgrund, orsak och verkan” – Bengt Eriksson, Barometern
”Moisto kan verkligen skriva” – Björn G Stenberg, Västerviks Tidning

Om författaren:
Frida Moisto, född 1983, bor i Jönköping där hon också är född och uppväxt. Parallellt med skrivandet arbetar hon som sjuksköterska.
Hennes serie om Lisa Engström är deckare i noir-stil där våra fördomar och föreställningar om ont och gott ständigt utmanas.
Böckerna om Lisa Engström är sålda till Holland.

Släppdatum: 7 oktober 2019

© Bokfabriken

print

Våra samarbetspartners