ROGER WATERS US + THEM

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Sean Evans
Musikdokumentär med Roger Waters

BETYG: FYRA
PREMIÄR: 2019-10-02

Detta är ingen vanlig film. Detta är en konsertfilm som endast visas vid två tillfällen, den 2 och 7 oktober här i Sverige. Filmen spelades in i Amsterdam under förra årets turné som även gästade Skandinavien.

Filmen är ju konserten i stort sett rätt upp och ner. Det enda som saknas är extranumrena vilka varierade de olika speldagarna så även under de två kvällarna i Amsterdam. Men stannar man kvar i salongen efter konserten är slut och ser minidokumentären med lite backstage bilder får man även höra ett par minuter ur Comfortably Numb. Läs vad jag tyckte om en av Köpenhamnsspelningarna i augusti 2018 här.

För de som såg turnén finns nu en chans att återuppleva de fantastiska dolda budskapen på videoskärmarna och för övriga få en inblick av de missade. Lite skämt åsido fast egentligen är detta inget att skämta om. Us + Them har ett starkt politiskt budskap. Det finns inget “us and them” utan bara som Roger Waters själv uttrycker det bara “us”. Alla har ett lika värde…

Musiken under turnén bestod av material från Pink Floyds digra katalog och även ett par låtar från Roger Waters senaste album Is This The Life We Really Want?.

Skriven 2019-10-02

print

Våra samarbetspartners