TONÅRSDRÖMMAR – NOICE, HASSE & JAG: Ny bok om Noice

Klicka på bilden, för att se hela bilden

“Tonårsdrömmar – Noice, Hasse och jag” är en bok om tuggummidoftande popromantik, tonårsdrömmar och en musikindustri som i sin iver på framgång, bäddar för undergång.

40 år efter Noice genombrott och 17 år efter Hasse Carlssons död, berättar journalisten Pernilla Gillback utlämnande om sina år tillsammans med popidolen, och om sin egen karriär i dans- och showgrupper.

“Det gjorde mig ont att prata med Hasses föräldrar, efter Hasses död. Föräldrarna berättade om hur bolaget som ordnade Noice turnéer lovade dem att ta väl hand om Hasse som då var femton år gammal. Jag visste ju från mina år tillsammans med Hasse att bolaget gjort allt annat än skydda honom från, till exempel, droger”, säger Pernilla Gillback och menar att frågan om musikbranschens ansvar är lika aktuell idag som för 40 år sedan.

Pernilla Gillback har arbetat som journalist i 20 år och använder sig delvis av journalistiska metoder när hon skriver. Frågan om musikbranschens ansvar är central i hennes bok “Tonårsdrömmar”. Boken är en djupdykning i det händelseförlopp som ledde fram till Hasse Carlssons död vid 37 års ålder. Boken ger också en beskrivning av en ung flickas hopplösa förälskelse i en popidol och om turerna som ledde fram till en stormande kärleksaffär.

Boken “Tonårsdrömmar – Noice, Hasse och jag” finns ute nu genom förlaget Under the Kite Publishing

© Moore To Be

print

Våra samarbetspartners