HIS DARK MATERIALS har premiär 4 november, exklusivt på HBO Nordic

Klicka på bilden, för att se hela bilden

His Dark Materials, som är baserad på Philip Pullmans prisbelönade boktrilogi med samma namn, följer Lyra (Dafne Keen), en vanlig men modig flicka från en annan värld. När hon söker efter sin kidnappade vän avslöjas en grupp med stulna barn vilket väcker en strävan av att förstå ett mystiskt fenomen som kallas Stoft.

Förutom Dafne Keen i rollistan ser vi också Ruth Wilson (Golden Globe-belönad för The Affair) som Mrs. Coulter, Lin-Manuel Miranda (Tony Award-belönad för Hamilton) som Lee Scoresby, James McAvoy (Golden Globe-belönad för Atonement) som Lord Asriel och Clarke Peters (HBO:s The Wire och Treme) som rektorn på Jordan College.

I fantasyserien utforskas en värld med talande djur. Människorna kan se både sina egna och andras själar i form av daimoner. Varje person har sin egen daimon (uttal; demon) som är en fysisk manifestation av människans själ i form av ett djur. Daimoner har mänsklig intelligens och talförmåga. Prepubertala barns daimoner kan byta form och förvandla sig till vilka djur som helst. När en människa kommer i puberteten antar daimonen en permanent form som den sedan har resten av livet.

De andra djuren som kan tala i serien är isbjörnarna som lever i den frusna vildmarken i norr. Isbjörnarna, som också kallas pansarbjörnar, är mänskliga och har sina egna kulturer och lagar. Lyra möter en av pansarbjörnarna på sin färd, Iorek Byrnison, som Joe Tandberg (The Innocents) gör rösten till.

Daimonernas röster görs bland annat av Helen McCrory (Harry Potter), David Suchet (Poirot), Cristela Alonzo, Kit Connor (Rocketman) och Brian Fisher (Detective Pikachu).

His Dark Materials är en samproduktion mellan HBO och BBC One. Seriens exekutiva producenter är: Dan McCulloch, Jane Tranter, Joel Collins, Julie Gardner, Philip Pullman, Jack Thorne, Tom Hooper, Otto Bathhurst, Deborah Forte, Toby Emmerich, Carolyn Blackwood, Ben Irving och Piers Wenger.

© HBO Nordic

print

Våra samarbetspartners