HASSE & TAGE – EN KÄRLEKSHISTORIA

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Jane Magnusson
I rollerna: Hasse Alfredsson, Tage Danielsson, Grynet Molvig, Lena Olin, Gösta Ekman

BETYG: TRE
Premiär: 2019-09-06

Säg Spik i foten eller Gröna sidan upp och alla vi som är födda på 60-talet eller tidigare får ett smile runt munnen. Ok, det finns även en hel del yngre som fattar var citaten kommer ifrån men de är inte så cementerade som hos oss.

Vad Hasse & Tage betytt för oss som är födda på sextiotalet går nog inte att beskriva i ord, men denna kärlekshistoria försöker tydliggöra bilden om hur detta komikerpar lyckades påverka det svenska folket oavsett partitillhörighet. Politiken var ju en viktig ingrediens deras komik, vilket visade sig i deras engagemang både inom Amnesty International och kärnkraftsdebatten. De var förmodligen i början helt vanliga sossar för att senare bli, ur SÄPOs synpunkt, vänsterextremister.

I denna dokumentärfilm får vi följa Hasse & Tages karriär inom den svenska underhållningsbranschen genom klipp ur privata smalfilmer, tv-program, filmer samt nyinspelade intervjuer med folk kring Hasse & Tage.

Bland de intervjuade ser vi Hasse Alfredsson son Daniel och Tage Danielssons son Jesper. Även gamla kollegor som Lena Olin och Grynet Molvig dyker upp.

Visst saknar man en hel del material, men jag tycker ändå regissören Jane Magnusson lyckats väl i sin strävan att ge en bild av personerna Hasse & Tage. Och ja, det fanns mycket information som i alla fall jag inte hade en a-a-aning om…

Skriven 2019-09-03

print

Våra samarbetspartners