WATCHMEN har premiär den 21 oktober, exklusivt på HBO Nordic

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Skriven och producerad av Damon Lindelof, baserad på den grafiska romanen med samma namn.

Serien utspelar sig i en alternativ värld där maskerade medborgargarden behandlas som laglösa. Emmyvinnaren Damon Lindelofs (Lost, The Leftovers) serieadaption av Watchmen hyllar nostalgin från den banbrytande originalhistorien, samtidigt som den bryter ny mark. Nicole Kassell regisserar pilotavsnittet från ett manus skrivet av Lindelof.

Watchmen, som har premiär 21 oktober på HBO Nordic, återförenar Lindelof med Regina King (HBO:s The Leftovers och Oscarsbelönad för If Beale Street Could Talk). King har huvudrollen som Angela Abar, en kvinna med två olika identiteter – en som ledande polis i Tulsa och en annan som hustru och mamma till tre barn. I den stjärntäta ensemblen ser vi också Jeremy Irons (Oscarsbelönad för Reversal of Fortune) som en åldrande och dominant brittisk adelsman, Don Johnson (Golden Globe-belönad för Miami Vice) som Judd Crawford, chef för Tulsa-polisen, Jean Smart (Emmybelönad för Frasier) som FBI-agenten Laurie Blake, Tim Blake Nelson som Detective Looking Glass, Oscarsvinnaren Louis Gossett Jr som Will Reeves, Yahya Abdul-Mateen II som Cal Abar, Tom Mison som Mr. Philips, Frances Fisher som Jane Crawford och Sara Vickers som Ms. Crookshanks.

I ytterligare roller ser vi Hong Chau, Andrew Howard, Jacob Ming-Trent, Dylan Schombing och James Wolk.

Serien är producerad för HBO av White Rabbit i samarbete med Warner Bros. Television. Exekutiv producent/manusförfattare – Damon Lindelof, exekutiv producent/regissör – Nicole Kassell, exekutiv producent – Tom Spezialy, exekutiv producent/regissör – Stephen Williams, exekutiv producent – Joseph Iberti. Baserad på det ikoniska seriealbumet medskapat och illustrerat av Dave Gibbons och publicerat av DC.

© HBO Nordic

print

Våra samarbetspartners