MIKAEL BERGSTRAND: Tvångstankarna har tagit över Ingemars liv

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Varje morgon vaknar Ingemar Modig sjöblöt av svett, precis innan klockradion slår på. Om han inte hinner stänga av den innan väckningssignalen ljuder kommer någon att dö.

Tvångstankarna har tagit över Ingemars liv.
Men så träffar han Dalia, en elvaårig flicka från krigets Syrien.
Mikael Bergstrand är tillbaka med Ingemar Modigs uppvaknande – en berättelse om ensamhet, vänskap och mod.
Dalia är inte bara fruktansvärt envis och en jäkel på att svära på svenska. Hon är dessutom en väldigt bra fotbollsspelare och accepterar inte ett nej.
Tillsammans försöker vännerna hitta en väg som går bortom plågsamma minnen och kulturkrockar. Vad de inte vet är att den avdankade lokalreportern Ludvig Nilsson smider onda planer. Vardagslunken i Borstafors kommer snart vara ett minne blott. Ingemar Modigs uppvaknande är en lika delar sorglig som rolig berättelse om ensamhet, vänskap och mod.

MIKAEL BERGSTRAND, författare från Malmö, bor numera i Rörum på Österlen tillsammans med sin älskade thailändska gatuhund Stubbe. Efter fyra kriminalromaner slog han igenom stort med sin Indientrilogi som började med Delhis vackraste händer (2011) och som till stor del bygger på Mikaels egna erfarenheter av Indien, där han levde under fyra år. Boken blev även rosad tv-serie med miljonpublik med Björn Kjellman i huvudrollen.
Mikael Bergstrands berättelser präglas av värme, humor och levnadsvisdom och har översatts till ett tiotal språk och legat på flera topplistor både i Sverige och utomlands.
Han har sålt över 750 000 böcker.

»En bok om hur vi människor bemöter varandra, skrivet med glimten i ögat men utan att allvaret förloras.« Gunilla Bergdahl, BTJ, om Ingemar Modigs uppvaknande
»Otroligt rolig bok. Jag utnämner den till nästa hundraåringen-succé.« SVERIGES RADIO om Delhis vackraste händer
»Bra feelgood, som Dimma över Darjeeling är, fortplantar sig inte bara som ett meningslöst leende till läsaren; utan också som en påminnelse om att ingen vardag är huggen i sten. Att det finns något större än vår egen ängslighet.« SYDSVENSKAN

Släppdatum: 2 september 2019

© Bokfabriken

print

Våra samarbetspartners