CATHERINE THE GREAT har premiär med alla fyra avsnitt den 3 oktober på HBO Nordic

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Helen Mirren och Jason Clark har huvudrollerna i Sky och HBO:s miniserie Catherine the Great. Serien har premiär med alla fyra avsnitt på HBO Nordic den 3 oktober.

Prisbelönade Helen Mirren (The Queen, Gosford Park, The Last Station) och Jason Clarke (First Man, Zero Dark Thirty, Mudbound) har huvudrollerna i denna dramaserie i fyra avsnitt. Serien utspelar sig under en turbulent tid i Ryssland då kejsarinnan Katarina II utövade total makt under en stor del av 1700-talet. Catherine the Great följer slutet av kejsarinnans regeringstid, en period då hon också hade en passionerad affär med Grigorij Potemkin. Mitt i skandaler, intriger och enorma konflikter utvecklar de en unik och hängiven relation, de övervinner sina motståndare och tillsammans fungerar de som arkitekter av det kommande Ryssland.

Catherine the Great är regisserad av BAFTA- och Emmybelönade Philip Martin (The Crown, Prime Suspect) och skriven av Nigel Williams (Elisabeth I, Wodehouse in Exile). Exekutiva producenter är Helen Mirren, Philip Martin, Nigel Williams, David M. Thompson för Origin Pictures och Charlie Pattinson och Christine Healy för New Pictures.

© HBO Nordic

print

Våra samarbetspartners