DANKO JONES, Stora Scenen, Stortorget den 12 augusti (Malmöfestivalen 2019)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

När Danko Jones öppnar med I Gotta Rock är ingen som ifrågasätter detta statement. En aldrig sinande energi och ett högt tempo är det han bjuder publiken precis hela den timme som han fått sig tilldelad. För att ytterligare spara tid kör han flera gånger ihop låtarna och det är bara pang på nästa. Ljudet är riktigt bra och man hör i princip varje stavelse i texterna.

Fenomenal på treminuterslåntar

Från nya plattan A Rock Supreme som kom i våras kör han Fists Up High, I’m in a Band och singesläppet Dance Dance Dance Danko Jones är fenomenal på att göra treminuterslåtar,och med tre ackord, hans melodiska sång samt basisten som körar räcker detta länge för att göra musik som man gärna vill lyssna på igen.

Övertygelse som kan försätta berg

Det är musikaliska influenser av Thin Lizzy och liknande med rötterna i 70-talet. Men det behövs inte mer för han spelar och sjunger med en övertygelse som kan försätta berg. Övrigt låtval var blandat från den nu tjugoåriga karriären. Had Enough är en annan sång från setlistan som är väl värd att nämnas.

Ironisk både mot publik och sig själv

När det väl är mellansnack är han klart underhållande och han ser både ilsken och smålurig ut på storbildsskärmen. Förhoppningsvis är han ironisk både mot publik och med sig själv då han inte kan förstå hur man kan gå på rockkonsert en måndag 19.15. Burn in Hell är tillägnad de svenska fansen.

Kommer aldrig glömma Eilert Pilarm

Han har ju ett extra gott hjärta till Malmöpubliken dessutom då han nämner sin första spelning 2001 på Malmöfestivalen där han fick spela efter Eilert Pilarm. Något han tydligen aldrig kommer att glömma. Undertecknad kan bara hålla med om att ett Eilert-framträdande glömmer man aldrig…

Se honom på mindre scener

Nåväl, det var som sagt en energisk och sympatisk Danko Jones som underhöll och för de som gillade musiken kan jag absolut rekommendera att se honom när han spelar på mindre scener som KB eller liknande. Det är intensivt och svettigt värre. My Little RnR från albumet Wild Cat fick avsluta konserten.

Skriven 2019-08-13

print

Våra samarbetspartners