JILL JOHNSON, Stora Scenen, Stortorget den 9 augusti (Malmöfestivalen 2019)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Inte mycket är säkert här i livet mer än diverse skatter och annat elände, men Malmöfestivalen kommer ganska nära i detta avseende, och igår var det alltså dags igen.

Varierad musikalisk premiärcocktail

På det musikaliska programmet stod bland annat ständiga invigningsbandet Grus i dojjan med sin sedvanligt blandade cocktail, kvinnliga rapparen Joy och Jill Johnson på Stora Scenen medan Sister Sins före detta sångerska Liv Sin körde (metal)solo på Rock Stage och dansbandet Grönwalls lockade till dans på dansbanan. Till glädje för alla de som nu uppskattar sådana tongångar.

Blandade friskt

Men för att nu återgå till Johnson, så blandade hon ganska friskt från sin numera tämligen digra repertoar. Croonerbagen lämnades dock därhän denna gång, den avhandlades som bekant på Malmö Arena förra våren. Likaså kunde man glömma att bli serverad något från den korta parentes som stavas schlagerkarriär. Men när det gäller countrybiten blev det både smygande känsliga stycken och mer riviga diton, och en del annat däremellan.

Genuin kärlek i hantverket

Som vanligt var det en självklart pålitlig och gedigen show man fick sig till livs av vår alldeles egna svenska countrydrottning. För det finns onekligen en genuin kärlek i det överlag goda hantverket till en här annars på tok för förbisedd genre hos henne. Sedan är det kanske i ärlighetens namn svårt att vara riktigt imponerad för någon likt undertecknad som faktiskt även upplevt en hel del av Nashvilles storheter av idag live. Men det är förstås en helt annan sak.

Foto: Urban Relkell

Skriven 2019-08-10

print

Våra samarbetspartners