Tivoli avslöjar ny åkattraktion

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Nu kommer de nye antennefri radiobiler i Tivoli i København

I april åbnede rutsjebanen Kamelen og i maj måned var der premiere på en ny voldsom vippefunktion i den 40 meter høje 3-i-1-forlystelse Fatamorgana, der udsætter gæsterne for en påvirkning på 2,5G. Nu er turen kommet til de ikoniske radiobiler, som har været blandt de populæreste forlystelser i Carstensens Have siden 1926. Fra den 15. august – som er Tivolis 176 års fødselsdag – kan fartglade gæster for første gang opleve radiobilerne i en hurtigere og antennefri version. Radiobilerne bliver officielt åbnet af Pjerrot klokken 12:30 til tonerne fra Tivoli-Garden.

Radiobilerne har nu fået nyt temadesign, antennerne er skrottet og de 18 nye biler har fået over 280 m2 at boltre sig på. Scenografien er inspireret af 1920’ernes USA i art-deco. Vognene er en hybrid mellem biler og vilde bisoner. Stemningen er bl.a. inspireret af en af USA meste berømte cowboys og showmanden Buffalo Bill. Fart, tempo og sjov forenet i en og samme oplevelse.

Sammen med Ballongyngerne og Rutschebanen er Radiobilerne blandt de mest populære forlystelser i Tivoli. Radiobilerne har været en del af Tivoli-oplevelsen for et tocifret antal millioner gæster siden 1926. Bilerne er kontinuerligt blevet udskiftet, men konceptet er i bund og grund det samme, hvor det gælder om at undgå at blive ramt – og selv ramme de andre biler. Tivoli har i øvrigt alene i år investeret for ca. 100 millioner kroner i forlystelserne, når ældre forlystelser erstattes med nye. Radiobilerne flytter ind i den nye Jackpotbygning. Næste skud på stammen bliver rutsjebanen Odinexpressen, der bliver erstattet af rutsjebanen Mælkevejen. Der bygges for tiden på livet løs for at få den klar.

Designer i Tivolis udviklingsafdeling Will Gurley siger:
”Tivolis nye radiobiler, Buffalo Bil er inspireret af art deco design og bisonokserne fra Det vilde Vesten. Vi tager den klassiske radiobiloplevelse til nye højder med nye biler, spektakulær belysning i en grafisk scenografi. Buffalo Bil er ordspil inspireret af den verdensberømte cowboy og entertainer Buffalo Bill og biler.”

Stort program på selve fødselsdagen

Traditionen tro har Tivoli et større underholdningsprogram i anledning af fødselsdagen. Gæsterne får en ekstraordinær mulighed for at komme helt bag kulisserne på det ikoniske Pantomimeteater. Derudover markeres dagen med Tivoli-Garden, der den 17. august runder 175 år, og går strøg-parade gennem indre by. Der er også en festlig fødselsdagskoncert med Tivoli Copenhagen Phil, Tivoli Ensemblet, Daimi og Preben Kristensen i Tivolis Koncertsal. I løbet af dagen er der masser af teatertilbud til børn og voksne. Langt det meste kan opleves efter entreen er betalt. Fødselsdagen afsluttes med festfyrværkeri fra taget af Tivolis Koncertsal, som runder fødselsdagen af med et lysende farvespil på nattehimlen.

Tivolis pressechef Torben Plank siger:
”Siden 1926 har radiobilerne sammen med Rutschebanen, Ballongyngerne, Dragebådene været blandt de mest elskede forlystelser i Tivoli. Det forstår man godt, da det at køre ind i hinanden eller undgå at bliver ramt af andre er fundamentalt sjovt – alt det man ikke må i den rigtige trafik. Derfor er det svært at forestille sig et Tivoli uden radiobiler. Og nu får vi endda helt nye antennefri biler med nyt design – men oplevelsen bibeholdes”

© Tivoli

print

Våra samarbetspartners