GEMINI MAN – Fem saker du måste veta

Klicka på bilden, för att se hela bilden

GEMINI MAN är en innovativ action-thriller med Will Smith som Henry Brogan, en extremt skicklig lönnmördare, som plötsligt blir förföljd av en mystisk ung man som till synes kan förutsäga alla hans drag.

1. Det är Will Smith som du aldrig sett honom innan. Dubbelt upp.
Gemini Man visar två Will Smiths, dels en 51-årig lönnmördare men även en 23-årig lönnmördare som är ute efter att döda honom. Smiths yngre jag är en fullt digitaliserad person så pass sofistikerad att duon kan fightas sömlöst på film, i en dubbelt häpnadsväckande filmatisering. ”Du ser Will som tittar på sig själv, fast 30 år yngre” säger producenten Jerry Bruckheimer. ”Det är en helt fenomenal upplevelse för en publik”.

2. När Junior gråter är det Will Smiths tårar.
”Det handlar inte om föryngrande, det handlar inte om att byta ut ett ansikte – Junior är en totalt digital kreation, 100 % driven av Will Smiths agerande”, säger VFX-chefen Bill Westenhofer. Varje tår han fäller, varje slag han ger, allt du ser är Will Smith. ”När jag först såg det kändes det freaky” säger Will om hans revolutionerande dubbla skådespeleri. ”Det var jag. Jag stirrade på den perfekta 23-åriga versionen av mig själv, som att någon hade raderat alla svagheter. Det är filmiskt häpnadsväckande. Det här kommer förändra hur filmer är gjorda och sättet som filmer kommer ses på.

3. Gör er redo för “Bike-Fu”.
“Det här är en annan dimension, något vi aldrig har upplevt innan” säger Ang Lee om denna helt nya, uppslukande publikupplevelse. Regissören har helt omfamnat de aldrig tidigare sedda action-möjligheterna genom att använda termen ‘Bike-Fu’, en spektakulär motorcykeljakt i Cartagena där duellerande Will Smiths använder motorcyklar som vapen mot varandra. ”Ang tar ett stort steg framåt som ingen annan regissör har ens försökt göra”, säger Jerry Bruckheimer om den Oscarbelönade pionjären. ”Det är enastående”, lägger Smith till.

4. Bli en del av filmens action.
GEMINI MAN tar också tittarupplevelsen till nästa nivå med 3D HD, något utöver vad publiken har upplevt innan på bioduken. Den ultimata actionfilmen kommer från två namn som är synonyma med blockbusterfilmer – Jerry Bruckheimer (Top Gun, Pirates Of The Caribbean) och David Ellisons Skydance (Mission: Impossible, The Terminator Dark Fate). Filmen är inspelad i banbrytande 120 rutor per sekund, i 4K 3D. ”Vilket låter komplicerat”, säger VFX-chefen Bill Westenhofer. ”Men vad det egentligen betyder är enkelt: publiken kommer befinna sig mitt i all action, tillsammans med skådespelarna”.

5. Skådespeleri på nära nivå.
Att använda traditionell makeup på inspelningen var omöjligt, eftersom kamerorna var så pass avancerade att de plockade upp hur blodkärlen i skådespelarnas ansikten reagerade. Avdelningen för makeup var tvungna att utveckla ett nytt slags genomskinligt smink för att kamerorna skulle kunna fånga detaljerna i skådespelarnas ansikten. Lee och Smith samarbetade för att driva sig själva till nya höjder och skapa något fantastiskt. ”Jag hade inte kunnat spela Junior när jag var 23 år” säger Smith, ”men nu kan jag göra det på grund av mängden erfarenhet jag fått”. Eller, som Lee säger, ”jag hittade en ny Will Smith”.

Regissör: Ang Lee. I rollerna: Will Smith, Mary Elizabeth Winstead, Theodora Miranne m fl.

Biopremiär 11 oktober 2019.

© UIP

print

Våra samarbetspartners