BEFOREIGNERS premiär på Way out West

Klicka på bilden, för att se hela bilden

HBO Europes första norska originalproduktion, dramaserien Beforeigners, skapad av Anne Bjørnstad och Eilif Skodvin (Lilyhammer), regisserad av Jens Lien och med Nicolai Cleve Broch och Krista Kosonen i huvudrollerna, har premiär på HBO Nordic den 21 augusti.

Lördag den 10 augusti får serien en exklusiv svensk förhandspremiär på Way out West, i närvaro av skaparna Anne Bjørnstad & Eilif Skodvin samt regissören Jens Lien.

Om Beforeigners:

Ett okänt fenomen inträffar världen över. Kraftiga ljusblixtar visar sig i havet, och människor från tidigare tidsåldrar kommer till vår tid. Det är människor från tre olika tidsperioder: stenåldern, vikingatiden och sent 1800-tal. Ingen förstår hur detta är möjligt, och människorna från förr i tiden, som kallas Beforeigners, har inget minne av händelserna. Bara en sak är säker: de fortsätter att komma och det finns ingen väg tillbaka.

Några år senare blir Alfhildr, en kvinna från vikingatiden, ihopparad med den utbrända kriminalpolisen Lars Haaland, som en del i polismyndighetens integrationsprogram. När man utreder mordet på en okänd kvinna med stenålderstatueringar, leds Alfhildr och Lars in på ett spår som leder till en djup konspiration bakom de mystiska ankomsterna av människorna från historien.

I huvudrollerna ser vi Nicolai Cleve Broch (Max Manus, Frikjent) och Krista Kosonen (Blade Runner 2049), som karaktärerna Lars Haaland och Alfhildr Enginnsdottir.

Den digra rollistan består också av prisbelönade Agnes Kittelsen (Max Manus, Kon-Tiki) som Lars exfru Marie, Stig Henrik Hoff (Grenseland, Max Manus) som cykelbudet Tommy, Ágústa Eva Erlendsdottir (Bjarnfreðarson) som Alfhildrs väninna Urd, Stig Amdam (Okkupert, Frikjent) som polischefen Harald Eriksen, Odd-Magnus Williamson (Kon-Tiki, Aber Bergen) som polisen Jeppe, Herbert Nordrum (Match, Amundsen) som HC, ägare till en multitids-sexklubb, samt Oddgeir Thunre (Okkupert) som Navn.

Dramaserien består av sex avsnitt á 45 minuter. Alla avsnitt är skrivna av Anne Bjørnstad och Eilif Skodvin (Lilyhammer) och Jens Lien (Den brysomme mannen, Sønner av Norge, Okkupert) har regisserat.

Beforeigners är producerad av Rubicon TV, som är en del av Endemol Shine Group. Exekutiva producenter för HBO är Hanne Palmquist, Steve Matthews och Antony Root.

Beforeigners har premiär den 21 augusti, exklusivt på HBO Nordic och i övriga HBO Europes länder.

© HBO Nordic

print

Våra samarbetspartners