CATS – Andrew Lloyd Webbers rekordmusikal till en biograf nära dig i januari

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Den Oscar®belönade regissören Tom Hooper (The King’s Speech, Les Misérables), tar Andrew Lloyd Webbers rekordbrytande musikal Cats till vita duken i en banbrytande filmatisering med ikonisk musik, fantastiska skådespeare, dansare i världsklass, spektakulära miljöer, otrolig ny teknologi och alla tänkbara dansstilar.

Cats, baserad på T.S. Eliots litteära förlaga Old Possum´s Books of Practical Cats är en av de musikaler som visats längst i West End (21 år) och på Broadway (18 år). Den hade världspremiär på New London Theatre 1981 och är mångfaldigt prisbelönad med bland annat 7 Tony Awards. Sedan premiären, har den spelats för 81 miljoner människor, i över 50 länder och på 19 språk. Den anses vara en av de mest framgångsrika musikalerna någonsin.

Vad sedan gäller rollistan, så vore det ett understatement att hävda att den är stjärnspäckad. Eller vad sägs om TV serien Luthers Idris Elba, komediennen Rebel Wilson, Dame Judi Dench och James Corden. Samt naturligtvis sångfåglarna Taylor Swift, Jennifer Hudson och Jason Derulo.

© UIP

print

Våra samarbetspartners