HENRIK HILDEBRANDT släpper fotobok

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Ambitiöst stort arbete om rockens superstjärnor och legender är hög

Resultatet av 40 års arbete bakom kameran i ett försök att fånga musikens magiska stunder och tio års ansträngning att göra detsamma med ord, samlas nu i The Stars Out Out Tonight, utgiven av utgivaren William den 15 augusti. För Thomas Vilhelm och Henrik Hildebrandt, som står bakom bokens innehåll, är det lite av en dröm som har blivit sant, eftersom deras texter och bilder äntligen presenteras i den form som de länge ville ha, och där den visuella och den språkliga element kompletterar varandra i berättelsen.

Stjärnorna är ute I kväll är en snickeri av sju årtionden av rockhistoria rik illustrerad med mer än 175 bilder, som huvudsakligen härrör från fotograf Henrik Hildebrands stora arkiv bestående av de ledande brittiska och amerikanska stjärnorna som fångades framför och bakom scenen från 1979 till 2019. De många korta och längre uppsatserna på banbrytande album, viktiga körfester och landmärkehändelser över tiden har skrivits av författaren och musikern Thomas Vilhelm, som också hyllar ett antal personligheter som har lämnat oss de senaste åren.

Dessutom erbjuder The Stars ut ikväll en intervjuintervju mellan författaren och fotografen, där Henrik Hildebrandt berättar om sitt arbete och mötet med några av de nämnda namnen i boken, plus coda “Woodstock Generation 1969-2019” i samband med 50-årsjubileum för den allra mest legendariska festivalen för dem alla.

Det finns både kärleksfulla, kritiska och kontanta arbeten i skärningen mellan nerd entusiasm och den mer coolt analysera överblicken, när de många artisterna och deras produktion är omhändertagna vid sömmarna. Vad har överlevt tandens tid? Vem har rätt stjärnkvalitet? Få miljontals fans pengarna? Blir det stora rockcirkuset vilse i vägen? Vilhelm och Hildebrandt fokuserar på dessa frågor med nya vinklar och några överraskande bedömningar.

Från Jerry Lee Lewis, Chuck Berry, Ray Charles och James Brown över The Beatles, The Rolling Stones, The Who, Led Zeppelin, Jimi Hendrix, Bob Dylan, Neil Young, Johnny Cash och Leonard Cohen till Frank Zappa, David Bowie, Iggy Pop Lou Reed, polisen, prinsen, Bruce Springsteen, Patti Smith, Nick Cave, Elvis Costello, Lenny Kravitz och många andra. Den stjärniga himlen glimmar med de levande och döda, legenderna, jättarna och stilerna i den nya och ambitiösa rockboken.

© Vilhelm

print

Våra samarbetspartners