GYLLENE TIDER, Mölleplatsen, Malmö den 6 juli 2019

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Trots ett väder som var osäkert in det sista och strul med MFF:s hemmamatch så löste sig allt till slut. Damerna fick sitt brons, MFF tog tre poäng och regnet höll sig borta från Mölleplatsen.

Också hade det blivit dags för Malmö att ta farväl till ett av de stora banden efter 40 år

Gyllene Tider anförda av den nu sextioårige Per Gessle äntrade scenen prick 21.00 till tonerna av Skicka ett vykort, älskling. Innan dess hade Chris Kläfford värmt upp publiken men det missade undertecknad. Väl på scen satte den väloljade GT maskinen igång och hitkavalkaden rullade i gång.

Låt från trumslagarpojken

Per Gessle var även generös med sitt mellansnack. Och en extra eloge till den inlånade bandmedlemmen Malin-My Wall som briljerade både på fiol och dragspel och lite där till.

Micke Syd Andersson fick även sina 3 minuter i rampljuset när han fick köra sin Låt denna trumslagarpojke sjunga! från senaste plattan Samma skrot och korn som kom härom veckan.

Ett sista farväl till tonerna av Sommartider

Trycket bland publiken var inte så kompakt under det ordinarie setet men under det andra extranummer sjoket när klassikerna När vi två blir en och Sommartider spelades blev det nya höjder fast tonårsskriken saknades då större delen av publiken var i stort sett jämngamla med bandet.

Den drygt 12.000 hövade publiken bjöds på en väldigt proffsig show fast ljudet var lite sisådär men det berodde nog mest på de yttre förutsättning med snålblåst och grått än inkompetenta ljudtekniker.

Skriven 2019-07-07

print

Våra samarbetspartners