SPIDER-MAN: FAR FROM HOME

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Jon Watts
I rollerna: Tom Holland, Jake Gyllenhaal, Samuel L. Jackson, Jon Favreau, Zendaya

BETYG: FYRA
PREMIÄR: 2019-07-03

Den här sommaren har man verkligen fått sitt lystmäte vad det gäller serieaction i visuell form. För finsmakarna är det bara att välja och vraka och analysera deras förtjänster och tillkortakommanden i relation till de tecknade förlagorna med Marvel som ledstjärna.

Jag tyckte Spider-Man: Homecoming representerade det bästa i genren och den nu aktuella Spider-Man: Far From Home spelar glädjande nog i samma division. Den har samma charm, humor och action med glimten i ögat som behövs som motvikt till det spektakulära effektsökeriet. Tom Holland och Zendaya Colemans tonårsromans lägger sig som bomull kring hjärtat när han inte flyger och far genom luften som Spider Man och räddar världen från ragnarök och svavel.

Frågan är dock om inte filmens mest lyckade drag är att släppa lös Jake Gyllenhall i full frihet som historiens “Bad guy” Mysterio som iscensätter illusioner av katastofer med hjälp av drönare för att framstå som superhjälte. Här blir det liksom en film i filmen som blinkar åt publiken att Hollywood i dag kan få oss att tro att jorden är fyrkantig.

I korthet handlar det om att Peter Parker alias Spider-Man skall gå ner i varv och reser med en skolresa till Europa med sina vänner. Givetvis lämnar han askan för att hamna mitt i elden. Bingo för fantaster och en inkörsport för de som trott att de lämnat serievärlden bakom sig med ålderns rätt.

Skriven 2019-07-03

print

Våra samarbetspartners