AQUAMAN

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
DC äventyr, USA 2018
Regi: James Wan
I rollerna: Jason Momoa, Amber Heard, Willem Dafoe, Patrick Wilson, Nicole Kidman, Dolph Lundgren
DVD/Blu-Ray/VOD
(Warner Bros.)

BETYG: FYRA

DC ger sig verkligen in i kampen med Marvel om att härska superhjälteuniversumet på filmduken. Marvel har ju verkligen exploaterat sina Avengers-hjältar och nu gör väl DC detsamma med sina Justice League-hjältar.

Superman och Batman har ju varit med ett bra tag och innan Justice League-filmen kom fick vi ju träffa både Wonder Woman och Suicide Squad som alla är en del av DC Extended Universe. Nu är det så dags att gå djupare in på Aquaman och berätta hans story om hur det är att både vara en vanlig grabb och samtidigt en arvtagare till Atlantis tron.

Vi får följa med på hela resan från hur Arthur Currys föräldrar träffades och tvingades ta farväl av varandra när Arthur var en liten grabb. Hur Arthur märker som liten grabb att han har mer gemensamt med havets varelser än med sina skolkamrater. Sen lite snabbare hopp genom uppväxten till Arthurs möte med Meera och hur Arthur måste ta sitt ansvar som Aquaman.

Filmen är över 2 timmar lång men det känns aldrig långtråkigt då det är väldigt mycket CGI-action både på land och till havs. Rollbesättningen är också klockren med starka skådisar i birollerna vilket lyfter filmen avsevärt.

Extramaterialet är rikt och och ser man allt är det längre än filmen. Åskådaren får en bra inblick i hur många av scenerna byggdes upp och hur arbetet med CGI fick miljöerna att växa fram. Vill verkligen rekommendera chansen att ge filmens upphovsmän att visa hur allt gick till.

Skriven 2019-06-30

print

Våra samarbetspartners