ANNABELLE COMES HOME

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Gary Dauberman
I rollerna: Katie Sarife, Madison Iseman, McKenna Grace, Michael Cimino, Patrick Wilson, Vera Farmiga

BETYG: TVÅ
PREMIÄR: 2019-06-26

En dejt mellan Annabelle och Chucky hade väl varit som en “lovestory” stöpt i helvetet. Det verkar som en händelse som ser ut som en tanke att de senaste filmerna om Chucky och Annabelle nästan sitter i knäet på varandra eftersom man får utgå ifrån att de “cashar in” samma målgrupp.

Det har gjort två filmer tidigare om dockan Annabelle som fungerar som en magnet för onda andrar. Gary Dauberman har inte bara skrivit manus den här gången utan regidebuterar också. Något grovarbete har han inte gjort med manuset och regin kräver inte heller sin man.

Ghostbusterparet Ed och Loraine (Patrick Wilson och Vera Farmiga) har nu Annabelle i sin ägo och låser in henne i ett skåp. Med varningsskyllt för säkerhets skull. Att förvänta sig att detta skulle hjälpa när en klåfingrig tonårstjej är ute på spökjakt kan de naturligtvis glömma och snart står gastar och demoner i kö för att skrämmas när Annabelle släpps ut i full frihet.

Inget nytt under solen alltså och Dauberman har inga synbara ambitioner att tillföra storyn något blod eller överraskande infallsvinklar. Han säger Bu med jämna mellanrum och hoppas på det bästa.

Nu skall man i ärlighetens namn konstateras att det finns inte mycket mer som kan göras med dessa dockor mer än att transportera dem mellan nya adresser och låta dem skrämma nya tonåringar. De fungerar ungefär som Spöktåget man tyckte om att åka när man växte upp. Man kunde transporten på sina fem fingrar, men det fanns ändå något som drog en till en tur varje gång man var i folkparken. Annabelle har lite av samma övernaturliga dragkraft.

Skriven 2019-06-26

print

Våra samarbetspartners