THE LOUDEST VOICE – Premiär 1 juli på HBO Nordic

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Miniserie från SHOWTIME® med Russel Crowe i rollen som Fox News-grundaren Roger Ailes.

SHOWTIME-serien i sju avsnitt, The Loudest Voice, med Oscars- och Golden Globe-vinnaren Russell Crowe i rollen som Fox News-grundaren Roger Ailes, har premiär den 1 juli på HBO Nordic.

The Loudest Voice är baserad på Gabriel Shermans omfattande rapportering med över 600 intervjuer i den bästsäljande boken The Loudest Voice in the Room. Utöver Crowe ser vi också Oscarsnominerade Naomi Watts som före detta Fox News nyhetsankare Gretchen Carlson, Golden Globe-nominerade Sienna Miller (Layer Cake) som Ailes fru Elizabeth, Oscarsnominerade och Emmybelönade Seth MacFarlane (Family Guy) som Fox News tidigare PR-chef Brian Lewis, Screen Actor Guild Award-nominerade Simon McBurney (The Theory of Everything) som News Corp-ledaren Rupert Murdoch, Annabelle Wallis (Peaky Blinders) som före detta bokaren Laurie Luhn och Aleksa Palladino (Boardwalk Empire) som Ailes mångåriga assistent Judy Laterza. Serien gästas av bland andra Emmy- och Golden Globe-nominerade Josh Charles (The Good Wife) som Casey Close, Gretchen Carlsons man, och Josh Stamberg (The Affair) som tidigare Fox-chefen Bill Shine. Emmynominerade Kari Skogland (The Handmaid’s Tale) har regisserat flera avsnitt.

I dagens politiska medielandskap finns det ingen som haft sådant inflytande, inte ens efter sin bortgång, som Fox News-grundaren Roger Ailes. Fox News förändrade hela det politiska samtalet och för att kunna förstå det moderna republikanska partiets uppgång måste man förstå Ailes. Originalserien fokuserar främst på det senaste årtiondet, då Ailes kom att bli Republikanernas outnämnda ledare. Samtidigt utforskar den avgörande ögonblick i Ailes liv, däribland hans erfarenheter av världsledare som banade väg för den politiska karriären samt de sexuella trakasserier och uppgörelser som satte stopp för hans herravälde på Fox News. Serien syftar till att belysa den psykologi som driver den politiska processen från botten till toppen.

Det första avsnittet har skrivits av Oscarsvinnaren Tom McCarthy (Spotlight) och Gabriel Sherman. Serien är en samproduktion av SHOWTIME och Blumhouse Television (Sharp Objects, The Jinx, Get Out). Utöver Crowe, medverkar McCarthy som exekutiv producent tillsammans med Alex Metcalf och Emmyvinnaren Jason Blum, samt Marci Wiseman och Jeremy Gold från Blumhouse Television, Liza Chasin från 3dot Productions, Kari Skogland och Padraic “Pat” McKinley.

© HBO Nordic

print

Våra samarbetspartners