INFRUSET – Mando Diaos folkkära album blir storslagen musikföreställning på Malmö Live

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Nu står det klart att Mando Diaos Björn Dixgård och Malmö Live tillsammans skapar musikföreställningen ”Infruset – Själens skrubbsår” som blir en av nästa års unika och riktigt stora musiksatsningar i Malmö.

I maj 2020 blir det urpremiär på Malmö Live Konserthus för sex storslagna föreställningar med Björn Dixgård och flera ännu inte namngivna artister samt Malmö SymfoniOrkester. Biljetterna släpps den 27 augusti.

– Det blir en föreställning som kretsar kring ensamhet och gemenskap, om meningen med livet, säger Björn Dixgård, sångare i Mando Diao.

Grunden i föreställningen blir Infrusets ikoniska låtar, som ska arrangeras om för symfoniorkestern. Dessutom skriver Björn Dixgård helt ny musik till föreställningen.
En av de nya låtarna har fått bli en del av föreställningens titel.

– Själens skrubbsår är en ny låt som jag jobbar med just nu. Texten är skriven av min pappa och mamma. Låten kan uppfattas som en slags sammanfattning om vad musikföreställningen ska handla om, säger Björn Dixgård.

Infruset kom 2012, och är Mando Diaos bästsäljande svenska album. Många blev överraskade när den internationellt kända gruppen valde tolka ett urval av Gustaf Frödings dikter. Mando Diaos tolkningar tog Fröding till nutid och gjorde honom mer känd och relevant för fler. Detta märks då Infruset med åren blivit en generationsöverskridande klassiker i Sverige, och då i synnerhet låten ”Strövtåg från hembygden” som kanske numera ska ses som en del av den svenska folksjälen. Låten har nämligen legat etta på Svensktoppen i över 80 veckor, och blivit framröstad till etta på Svensktoppens Guldlista vid ett flertal tillfällen.

– I skapandet av ”Infruset – Själens skrubbsår” kommer texterna och musiken till liv. Björn har alltid velat skriva och utveckla mer dramatiska föreställningar. Den kreativa miljö som Malmö Live Konserthus erbjuder tillsammans med orkestern är en perfekt matchning, säger Carlos Barth, i Mando Diaos management och Malmö Lives samarbetspartner i föreställningen Infruset.

Mycket arbete med föreställningen återstår, och ännu finns en del lösa trådar. Klart att Anna Modéer Wiking ska producera föreställningen och meriterade Moqi Simon Trolin ska regissera.

– Vi har valt Moqi Simon Trolin för att han som regissör är gränsöverskridande, poetisk och brukar kombinera sitt regisserade med manusförfattande. Manus, medverkande och hela föreställningen är i framtagande just nu. Det är mycket spännande, och vårt kreativa arbete går på högvarv, säger Karin Karlsson, programchef på Malmö Live Konserthus.

Om Björn Dixgård och Mando Diao
Björn Dixgård är med i Mando Diao, som sedan 2002 har släppt 8 studioalbum som sålt miljontals exemplar världen över. Aktivt turnerande med energiska föreställningar i över 30 länder har gjort att de etablerat sig som en internationell headliner. Deras ikoniska rock & roll sound kombinerat med popinfluenser och Björn Dixgårds själfulla röst har blivit ett framgångskoncept som nått ut brett.

Albumet Infruset
Infruset är Mando Diaos sjätte studioalbum och deras första album på svenska. Infruset har nått stor framgång och vunnit en Grammis och sålt fyra gånger platina. Albumet innehåller dikter av den svenska poeten Gustaf Fröding (1860 – 1911). Frödings poesi berättar historier om naturens skönhet, om kärlek och livets utmaningar. Tyngdpunkten i albumet Infruset ligger på Frödings ord medan instrumenten och rösterna betonar melankolin inom texterna.

VAD: Infruset – Själens skrubbsår
NÄR: Maj-juni 2020
VAR: Malmö Live, Konsertsalen.
BILJETTER: Biljettsläpp 27 augusti klockan 12.00 på malmolive.se samt Malmö Live Konserthus biljettcenter vid ordinarie öppettider.

© Malmö Live Konserthus

print

Våra samarbetspartners