THE UPSIDE

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Dramakomedi, USA 2017
Regi: Neil Burger
I rollerna: Kevin Hart, Bryan Cranston, Nicole Kidman, Aja Naomi King, Jahi Di'Allo Winston
Blu-ray & DVD
(Universal)

BETYG: TRE

The Upside, den amerikanska remaken av den franska filmen Intouchables (En ovanlig vänskap), gick aldrig upp på de svenska biograferna. Märkligt med tanke på hur mycket som går upp och inte håller måttet. Vad som är än märkligare är att det tog så långt tid innan den ens gick upp i USA. Film visades redan på ett par festivaler i Nordamerika under hösten 2017.

De fashionabla kvarter i Paris har bytts ut mot de exklusiva kvarteren på Manhattan, New York. Philippe har blivit Philip och Dress blivit Dell men Philip är fortfarande total förlamad och Dell är fortfarande färgad och småfifflare. Javisst fördomarna är kvar men det är ju hela filmens poäng. Mot alla odds blir Philip och Dell vänner och det visar sig att bägge har en hel del att lära av varandra.

Sällan blir remakes lika bra som originalet det finns ju gott om exempel på detta, ingen nämnd ingen glömd. Men i bland blir de nästan lika bra om inte i sällsynta fall även bättre. I detta fall skulle jag vilja säga nästan lika bra men bara nästan.

Extramaterialet innehåller lite bakom kameran-material, bortklippta scener, gag-reel och lite till. Inget som ger en extra insiderinformation.

Skriven 2019-05-25

print

Våra samarbetspartners