PAUL GILBERT – gitarrpionjären från Mr. Big ute med nytt album

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Paul Gilbert om A Herd of Turtles:

“När vet du att din producent litar på dig?
Du frågar honom: du John, kan du sätta upp en sångmick? Jag skulle vilja läsa upp en dikt om sköldpaddor med samma dialekt som Ringo Starr och sen drar bandet loss i en skön groove och sedan tillbaka till Ringogrejen och sen tillbaka till grooven igen. Så kör vi så ett antal gånger. Jag tänkte mig att vi spelar in alltsammans live.

Då svarar producenten John: javisst!
Jag väntade till slutet av inspelningarna av Behold Electric Guitar till inspelningen av A Herd of Turtles då jag visste att många ögonbryn skulle höjas då de hörde min idé. Men som jag hade hoppats så hade bandet och producenten John Cuniberti svetsats samman vid det laget så jag visste att mitt lilla experiment hade en chans.

A Herd of Turtles är den enda låten på Behold Electric Guitar som inte är helt instrumental då jag läser en dikt. Min dikt handlar om att överbrygga hinder och tackla olika utmaningar. Sköldpaddorna vill undkomma en slitsam tillvaro. Kaninerna vill inte bli uppätna av räven och musikerna (d v s jag!) vill hitta sätt att musicera trots att man har hörselskador. Min dikt har lösningen.

Jag försökte läsa dikten med min normala röst men det blev inte bra. Mina instinkter sa mig att Ringo var lösningen. Sedan jag försatt mig i en liverpoolsk stämning funkade allt mycket bättre. Musiken har den mest obevekliga groove jag kunde klura ut. I vanliga fall kan jag klara av en hel konsert med ett enda plektrum, men på den här låten förbrukar jag ett på tre minuter!

Men allvarligt talat så har mina hörselproblem tagit mig på en intressant resa. En överraskande positiv effekt har varit att jag intresserat mig mer för gitarrens greppbräda. Mitt spel har blivit mycket mer melodiskt och genomtänkt på grund av det. Min “inre melodiska generator” är bättre än den någonsin varit tidigare och som jag säger i dikten: jag lyssnar till musiken jag hör inom mig.”

Se videon för A Herd of Turtles här: https://youtu.be/uKLYofSqYdE

© Mascot Label Group 2019-05-20

print

Våra samarbetspartners