EUPHORIA – Nya HBO-dramat har premiär den 17 juni på HBO Nordic

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Med Zendaya i huvudrollen och exekutivt producerad av Drake

HBO:s nya originalserie Euphoria följer en grupp gymnasieelever när de navigerar i en värld full av droger, sex, identiteter, trauman, sociala medier, kärlek och vänskap. Drake är exekutiv producent och serien är skapad och författad av Sam Levinson (HBO:s The Wizard of Lies).

Stjärnskottet Zendaya (Spider-Man: Homecoming, The Greatest Showman) leder ensemblen bestående av Maude Apatow (HBO:s Girls), Eric Dane (Grey’s Anatomy), Alexa Demie (Mid90s), Jacob Elordi (The Kissing Booth), Barbie Ferreira (How to Behave), Storm Reid (A Wringle in Time), Algee Smith (The Hate U Give) och Sydney Sweeney (HBO:s Sharp Objects och The Handmaid’s Tale).

Euphoria tar ett nytt, både empatiskt och uppriktigt, berättargrepp på unga vuxnas liv och utforskar tonårens landskap av drogliberala fester och den ångestfyllda vardagen. I serien följer vi 17-åriga Rue Bennet (Zendaya). Hon är beroende av droger och har nyligen blivit utskriven från rehab och försöker nu hitta någon slags mening med livet. Hennes liv förändras drastiskt när hon träffar Jules Vaughn (Hunter Schafer), en nyinflyttad transtjej vars föräldrar precis genomgått en skilsmässa. Precis som Rue längtar hon efter att passa in och hitta sin plats i livet. I Rues umgängeskrets finns också Nate Jacobs (Jacob Elordi), en sportkille vars aggressionsproblem döljer hans sexuella osäkerhet, Maddy Perez (Alexa Demie), Nates av-och-på-flickvän, Chris McKay (Algee Smith), en fotbollsstjärna som har svårt att anpassa sig från gymnasiet till universitetet, Cassie Howard (Sydney Sweeney), som plågas av sin sexuella bakgrund, Lexi Howard (Maude Apatow), Cassies lillasyster och Rues barndomsvän samt Kat Hernandez (Barbie Ferreira), en kroppsmedveten tonåring som utforskar sin sexualitet.

Alla avsnitt är skapade, författade och exekutivt producerade av Sam Levinson. Serien är också exekutivt producerad av Drake, Future the Prince, Ravi Nandan, Kevin Turen, Hadas Mozes Lichtenstein, Ron Leshem, Daphna Levin, Tmira Yardeni, Mirit Toovi, Yoram Mokady, Gary Lennon och Jim Kleverweis. Producerad tillsammans med A24 och baserad på den israeliska serien med samma namn, skapad av Ron Leshem och Daphna Levin från HOT.

Euphoria (8 avsnitt) har premiär den 17 juni på HBO Nordic.

© HBO Nordic

print

Våra samarbetspartners