GÖSTA – se första teasern

Klicka på bilden, för att se hela bilden

HBO Europes första nordiska originalserie får premiär 1 juli. Se första teasern.

Gösta – Lukas Moodyssons första tv-serie – får efterlängtad premiär på HBO Nordic och i HBO Europes länder den 1 juli med de fyra första avsnitten, följt av två avsnitt på måndagar påföljande fyra veckor. Gösta är HBO Europes första nordiska originalserie.

Gösta handlar om 28-årige, nyutexaminerade psykologen Gösta, som får sitt första jobb på BUP i en liten småländsk stad. Gösta vill vara världens snällaste människa och hjälpa alla han möter. Ibland går det bra, ibland går det mindre bra…
Lukas Moodysson har skrivit och regisserat seriens 12 avsnitt á 30 minuter.

I huvudrollen som Gösta ser vi Vilhelm Blomgren. Göstas flickvän Melissa spelas av Amy Deasismont och hans pappa av Mattias Silvell. Clara Drake är Göstas BUP-patient Saga och som Göstas mamma ser vi Regina Lund. Elisabet Carlsson är kollega på BUP, Nidhal Fares är Göstas inneboende Hussein och Gustav Berg är Göstas kompis Jonas.

Gösta är producerad av Lars Jönsson och Memfis Film.
Exekutiva producenter för HBO är Hanne Palmquist, Steve Matthews och Antony Root.

© HBO Nordic

print

Våra samarbetspartners