ASBURY PARK: RIOT REDEMPTION ROCK’N’ROLL – Ny dokumentär på bio om Bruce Springsteens legendariska New Jersey-stad

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Spegeln visar långfilmsdokumentären Asbury Park: Riot Redemption Rock ‘n Roll, om staden som gav namn till Bruce Springsteens debutplatta och som är hemort för en rad legendariska rockstjärnor. Filmen visas på Spegeln den 23 maj kl 18.

Bruce Springsteen växte upp nära den slitna New Jersey-staden Asbury Park. Här är berättelsen om stadens historia och musikliv, dessutom med en unik 30-minuterskonsert med Asbury Park-musiker.

Asbury Park-invånare som Bruce Springsteen, Steve Van Zandt och Southside Johnny Lyon berättar sin egen historia om hur staden påverkat deras musik, och de återvänder till den legendariska klubben Upstage, där allting en gång började.

Asbury Park har drabbats hårt av nedlagda industrier, kriminalitet och droghandel. Det här är historien om den problemfyllda staden och hur musikens kraft kan förena en splittrad befolkning. Staden är bokstavligen kluven på mitten av järnvägsspåren.

Asbury Park var en gång en välkänd badort, men upplevde 1970 raskravaller som tog knäcken på staden och de kommande 45 åren var den en spillra av sitt forna jag.

Kravallerna förstörde den omtalade jazz- och bluesscenen i stadens Westside, men ur askan steg stadens fantastiska Jersey sound, representerat av bland annat Southside Johnny and the Asbury Dukes och Bruce Springsteen och hans E Street Band.

Som en del av filmen återförenas legendariska musiker för att spela en konsert på en utsåld Paramount Theatre och för att byta lite ackord med musikens framtid i Asbury Park – en grupp 11-åriga rockers som bevisar att staden kanske har en ännu bättre framtid.

Längd: 1 tim 56 min

© Folkets Hus och Parker

print

Våra samarbetspartners