JAG KOMMER HEM IGEN TILL JUL – nu börjar inspelningen

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Nu börjar inspelningen av dramat Jag kommer hem igen till jul baserad på en idé av Peter Jöback och regisserad av Ella Lemhagen. I rollerna ser vi förutom Jöback själv Johannes Bah Kuhnke, Suzanne Reuter, Jennie Silfverhjelm, Loa Falkman, Anja Lundqvist och Rennie Mirro.

Världsstjärnan Simon kommer hem till Sverige för att fira jul. I det lilla samhället han växte upp arrangerar hans bror Anders den årliga julkonserten och Simon har övertalats att vara med. Anders, som alltid levt i skuggan av sin bror, är inte helt nöjd med detta. Simon däremot tar lätt på det hela, tills gamla minnen väcks till liv och han konfronteras med begravda familjehemligheter.

– Jag har burit idén till den här filmen med mig väldigt länge, den är inspirerad av min egen historia men utvecklad vidare till en spelfilm. Filmen ska både underhålla publiken med humor och musik men också ta upp temat att våga stå för vem man är, omfamna sin historia och bära den som en krona på huvudet.
Peter Jöback är en av vår tids mest populära artister som rör sig över olika genrer och har världen som arbetsfält. Han slog igenom i rollen som Robert i Kristina från Duvemåla och har sedan dess bland mycket annat spelat The Phantom of the Opera på Broadway och i London’s West End. Peter har släppt ett antal storsäljande skivor, bland annat den numera klassiska julskivan Jag kommer hem igen till jul, från vilken musik används i filmen.

Jag kommer hem igen till jul är en produktion av Miso Film Sverige, i samproduktion med Film i Väst och TV4, med stöd från Svenska Filminstitutet / filmkonsulent Madeleine Ekman.
Manuset är skrivet av Daniel Karlsson (All inclusive) och producenter är Sandra Harms (TV-serien ”Modus” och kommande ”438 dagar”) och Rachel Bodros Wolgers.

– Den här filmen handlar om det som händer i de flesta familjer över julen – man både älskar och hatar varann mer än någonsin och ansträngningarna att ha trevligt blir ofta hindret för att det lyckas. I detta fall finns det dessutom väl begravda familjehemligheter som sakta smyger sig upp till ytan, säger Sandra Harms
Jag kommer hem igen till jul spelas in Åre och Mellerud under perioden mars-maj 2019.

© SF Studios 2019-04-02

print

Våra samarbetspartners