DEADWOOD – FILMEN har premiär den 1 juni på HBO Nordic

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Den nya originalfilmen Deadwood är baserad på David Milchs Emmy-vinnande HBO-serie som hade premiär för exakt 15 år sedan. Seriens oförglömliga karaktärer samlas nu åter igen efter ett helt årtionde för att fira South Dakotas självständighet. Tidigare rivaliteter blossar upp igen, allianser sätts på prov och gamla sår rivs upp när de tvingas navigera i en modern, förändrad värld.

I rollerna får vi återigen se bland andra Ian McShane, Timothy Olyphant, Molly Parker, Paula Malcomson, John Hawkes (HBO’s Eastbound & Down), Anna Gunn, Dayton Callie, Brad Dourif, Robin Weigert (HBO’s Big Little Lies, Angels in America), William Sanderson (HBO’s True Blood), Kim Dickens (HBO’s Treme), Gerald McRaney, Sean Bridgers, W. Earl Brown och Keone Young (HBO’s True Blood). Ny i rollistan är Jade Pettyjohn.

Under seriens tre säsonger, sammanlagt 36 avsnitt, som visades på HBO från år 2004 till 2006, blev den nominerad till 28 Primetime Emmy® Awards och vann åtta, bland annat för ”Outstanding Directing for a Drama Series (Walter Hill)”. Ian McShane blev också tilldelad en Golden Globe Award för ”Best Performer by an Actor in a Television Series – Drama”.

Exekutivt producerad av David Milch, Carolyn Strauss, Daniel Minahan, Gregg Fienberg, Scott Stephens, Ian McShane och Timothy Olyphant. Regina Corrado är med-exekutiv producent, regi av Daniel Minahan samt manus av David Milch.

Alla tidigare säsonger finns tillgängliga.

© HBO Nordic

print

Våra samarbetspartners