KARZAN KADER – Oscarsbelönad Hollywoodsvensk har slutit flerfilmsavtal

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Oscarsbelönade Hollywoodsvensken Karzan Kader har slutit ett tre-filmsavtal med produktionsbolaget Media Farm.

– Sedan framgångarna med Bekas har jag upplevt filmvärlden från helt nya perspektiv och det är så fantastiskt att tillsammans med Media Farm fortsätta skapa nya filmer, säger Karzan Kader.
Den kurd-svenske regissören Karzan Kader är tidigare känd för sin debutfilm Bekas som var hans slutprojekt på Dramatiska Institutet. Den blev översatt och dubbad världen över och belönades med en Oscar för bästa studentfilm – något som en svensk aldrig förärats tidigare. Framgången tog honom till Hollywood där han verkat sedan dess.
Nu har producenten Gabrielle Allen från Media Farm Pictures slutit ett avtal som innefattar tre filmer med regissören.

”Det är verkligen en dröm som går i uppfyllelse för mig, och resultatet av ett oerhört hårt arbete. Sedan framgångarna med Bekas har jag upplevt filmvärlden från helt nya perspektiv, och det är fantastiskt att tillsammans med Media Farm skapa nya filmer”.

The Year of the Great Storm är den första filmen ut som kommer att börja spelas in under våren 2019. Den utgår från Amy Biehls tragiska sista dagar och hennes föräldrars långa resa till förlåtelse och stora framsteg i en av de absolut hårdast drabbade delarna av Kapstaden.
Amy Biehl var den enda amerikanen som fick sätta livet till under anti-apartheid rörelsen innan Mandela valdes till president.

Film nummer två har arbetsnamnet True Desert Rose. Den handlar om en kurdisk pojke vars liv och lojalitet tar en vändning när en skadad amerikansk journalist anländer till byn för att gömma sig. Filmen kommer att spelas in i Kurdistan.

Majestic kommer att bli den tredje filmen från Media Farm under Karzans regi som baserar sig på ett tidigare hemligstämplat militärt projekt, med fokus på en mikrobiolog och hans förehavanden djupt under Nevada-öknen.

Karzan Kader, född i kurdiska delen av Irak är en svensk-kurdisk filmregissör. Karzan kom till Sverige 1992 och har sedan dess bott och verkat här. Han är känd för bland annat filmen Bekas som i kortfilmsformat var hans examenfilm på Dramatiska Institutet år 2010. Filmen belönades med en Student Academy Award; en Oscar för bästa studentfilm 2011. Långfilmsversionen av filmen hade premiär på bio den 30 november 2012.

© Superturken 2019-03-11

print

Våra samarbetspartners