MIDT OM NATTEN – återvänder till Tivoli 2020

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Afdøde Kim Larsen musicalsuccesen Midt om natten kan opleves i Tivoli i København 2020

Fra februar 2020 sendes musicalen Midt om natten på en omfattende Danmarksturné, som afsluttes med en længere spilleperiode i Tivolis Koncertsal. Premieren på Midt om natten finder sted den 5. februar 2020 i Musikhuset Esbjerg, hvorefter forestillingen spiller i Aalborg, Aarhus, Horsens, Holstebro, Randers, Frederikshavn, Sønderborg og Odense. Den 2. april får forestillingen Københavner-premiere i Tivolis Koncertsal, hvor den spiller frem til medio maj.

En af de senere års helt store danske musicalsucceser, Midt om natten, vender nu tilbage. Musicalen, der indeholder en række af Kim Larsens og Gasolins største hits, spillede i 2018 for fulde huse i Tivolis Koncertsal og det meste af Danmark – og blev set af flere end 150.000 begejstrede publikummer. Nu vender hit-musicalen tilbage, og denne gang i en fornyet version, der lægger sig endnu tættere op ad den originale handling i den danske biografsucces. Der er udsigt til et rørende gensyn med Benny, Arnold, Tusindfryd, Susan Himmelblå og alle de andre skæve eksistenser fra Haveje, ligesom en perlerække af hits fra filmen som Papirsklip, Tik Tak og Midt om natten igen vil lyde fra scenen. Musicalen bliver, ud over de mange kendte hits fra Midt om natten, toppet op med sange som Langebro, Kvinde Min, Tarzan Mamma Mia, Rita og Vi er dem de andre ikke må lege med – træfsikre hits fra både Kim Larsens og Gasolins’ bagkatalog.

Midt om natten tilbage i fornyet version – tættere på filmen
Interessen for musicalen Midt om natten og Kim Larsens og Gasolins hits var i foråret 2018 overvældende over hele landet. Alene i Tivolis Koncertsal blev forestillingen set af 90.000 publikummer. Mange måtte gå forgæves, og det har derfor ikke skortet på opfordringer til at sætte musicalen op igen. Nu får publikum over hele Danmark igen mulighed for at genopleve succesforestillingen – denne gang i en fornyet udgave med et endnu tættere afsæt i det originale filmmanuskript af Kim Larsen, Erik Balling og Henning Bahs – og meget mere plads til Kim Larsens gyldne evergreens. Midt om natten er en co-produktion mellem Tivoli, Langkjær Entertainment og Live Nation.

Forestillingens Executive kreative producent Thomas Langkjær (Langkjær Entertainment) siger:
”Midt om natten blev sidste år en fantastisk succes, og vi var meget overvældede af publikums modtagelse. Vi glæder os derfor over, at vi allerede i forbindelse med opsætningen i 2018 fik mulighed for at bringe forestillingen tilbage i 2020, og ovenikøbet i en fornyet version af musicalen, der nu sætter endnu skarpere fokus på filmens fortælling og Kim Larsens musik”.

Tivolis underdirektør i Kultur Frederik Wiedemann fortæller:
”Midt om natten er en hyldest til noget af det mest populære danske kultur overhovedet. For de fleste af os er Kim Larsens sange en vigtig del af soundtracket til vores liv, både som børn, unge og voksne. Derfor er det oplagt at vise den nye version af musicalen i Tivoli, hvor vi netop samler både børn, unge og voksne om gode oplevelser”.

Solide kræfter på opgaven
Til at løfte genopsætningen er det lykkedes producenterne igen at samle et stærkt hold af både rutinerede og nye performere. Holdet tæller bl.a. Gustav Wolter, der i 2018 fik sit gennembrud i rollen som den oprørske Benny, der i filmen blev spillet af Kim Larsen selv. Anmelderroste Troels Malling tager en tur mere som den veltalende charmør Arnold. Derudover kan publikum bl.a. opleve Allan Mortensen som vagabonden Tusindfryd, Jimmy Jørgensen i dobbeltrollen som brugtvognsforhandleren Charles/ og Rockerleder samt et stort ensemble og band, der tilsammen tæller mere end 30 medvirkende. Det vil senere blive offentliggjort, hvem der skal løfte øvrige roller, herunder rollen som Susan Himmelblå.

Handlingen kort:
I Midt om natten befinder vi os i København i 1980’erne: en tid, hvor frihedsdrømme, kærlighed og spirende oprør blomstrer. Vennerne Arnold og Benny opretter i protest mod det politiske styre minifristaden Haveje. Haveje bygger på drømmen om et samfund, hvor der er lighed, frihed og broderskab samt masser af kærlighed. Det sorgløse liv på Haveje varer dog kun kort. Snart sætter stoffer, rockere, boligspekulanter og ikke mindst købmandens kønne datter, Susan Himmelblå, det tætte venskab mellem Arnold og Benny på en alvorlig prøve.

Hele Danmarks spillemand hyldes
I 1968 blev Kim Larsen folkeskolelærer, og kort efter dannede han sammen med Franz Beckerlee, Wili Jønsson og Bjørn Uglebjerg gruppen Gasolin’. Siden overtog Søren Berlev trommestikkerne. Gasolin’ udgav 12 albums i perioden 1969 frem til opløsningen på Bornholm i 1978. I 1973 udgav Kim Larsen sin første soloplade med titlen Værsgo, der i dag er med i Statens Kulturkanon. Kim Larsens mange udgivelser som solist og i grupperne Gasolin´, Bellami og Kim Larsen & Kjukken har gjort ham til folkeeje. Sange som Køb Bananer, Rabalderstræde og Som et strejf af en dråbe er kendt af de fleste.
Han var medforfatter til filmen Midt om natten fra 1984, som han selv spillede hovedrollen i sammen med Erik Clausen. Med 922.000 solgte biografbilletter er filmen blandt de mest sete danske biograffilm nogensinde. Albummet Midt om natten, der udkom året før filmen er solgt, i svimlende 650.000 eksemplarer. Det er fortsat det bedst sælgende danske album nogensinde. Det er musikken herfra, krydret med andre af de største Kim Larsen- og Gasolin-hits, som igen udgør musiksiden i musical-versionen.

Midt om natten på Danmarks-turné / i Tivolis Koncertsal
Cast
Gustav Wolter / Benny
Troels Malling / Arnold
Allan Mortensen / Tusindfryd
Jimmy Jørgensen / Charles/Rockerleder
m.fl.
– samt band og stort ensemble

Kreativt hold
Manus / Heinrich Christensen baseret på filmmanus af Erik Balling, Henning Bahs & Kim Larsen
Instruktion / Heinrich Christensen
Scenograf & kostumedesign / Marie í Dali
Koreograf / Peter Friis
Kapelmester / Joakim Pedersen
Executive kreativ producent / Thomas Langkjær
Producenter / Tivoli, Langkjær Entertainment & Live Nation

© Tivoli

print

Våra samarbetspartners