PEO THYRÉN, Från Noice till nu – Du lever bara en gång (Bokfabriken)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Per-Olof Thyrén har spenderat större delen av sitt liv i medias rampljus. Grabbarna i Noice gick ju bara på högstadiet när de spelade in sitt debutalbum Tonårsdrömmar. Så efter 40 år som en offentlig person är det kanske dags att berätta sin egen historia.

Noice vs Gyllene Tider

Gyllene Tider tillhör ett av de få svenska band som lyckats erövra generation efter generation att sedan tänka på hur det såg ut när de slog igenom. På ena sidan var det de punkiga tonåringarna i Noice och på andra sidan stod svärmorsdrömmarna i Gyllene Tider. Man kan väl säga att detta delade landet i två läger. Hur det gick med Gyllene Tider och Per Gessle vet väl alla men vad som hände med Peo Thyrén och de andra i Noice är nog mindre känt.

Sagan Noice

Sagan om Noice och de punkiga tonåringarna från Gustavsberg blev ganska kort. Ok det beror väl på hur man ser på saken… Men för att fokusera på de fyra originalmedlemmarna så blev det ingen direkt solskenshistoria. Peo berättar rakt ut om motsättningarna utbyte av bandmedlemmar och även om återkomsten. Han berättar även om strulet med missbruk som ledde till att två av medlemmarna gick bort alldeles för tidigt. Mycket av texterna från det tidiga åttiotalet kommer undertecknat själv ihåg då jag vid ett antal tillfällen umgicks med bandet.

Easy Action och Sha-Boom m.m.

Peo berättar friskt vidare om hur han bildade Easy Action när Noice inte längre funkade och om hur när det stora genombrottet de var. Efter äventyret med Easy Action tog Sha-Boom vid. Andra delar av boken tar upp religionen som blev en stor del av Peos liv inklusive bandet B.I.G. Även privatlivet om familjen och den civila karriären utanför rampljuset tas upp. Boken avslutas med en betraktelse över problematiken med att vara manager åt ett projekt som aldrig borde sett dagens ljus.

Skriven 2019-03-03

print

Våra samarbetspartners