Malmö Öl & Whiskyfestival 2019: Som Hon Dricker! – Inkludering i ölvärlden: dåtid, nutid och framtid

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Som Hon Dricker! – Inkludering i ölvärlden: dåtid, nutid och framtid

Många håller med om att rätten att få ta sig en öl känns självklar idag, men stämmer det verkligen? Har alla samma möjligheter eller hamnar några utanför? Vilka strukturer, miljöer och andra fällor kan ställa till det för konsumenten? Hur kan ölbranschen jobba för att fler ska känna att de kan ta sig en öl? Irina Carlén från SHBF och Lise Ljungman från Nya Carnegiebryggeriet bjuder in er till en kombinerad ölprovning och panelsamtal tillsammans med kända profiler i ölvärlden om hur vi kan se fällorna i den egna verksamheten, lära oss av historien och jobba framåt.

Så väl producenter som konsumenter är välkomna att delta!

Vem headlinar provningen?

Lise Ljungman har arbetat på Nya Carnegiebryggeriet sedan 2014 där hon jobbat både i produktion i bryggeriet och stått bakom baren. De senaste åren har hon byggt upp ölprovningsverksamheten på bryggeriet där hon hållit i både interna och externa ölutbildningar. Som kvinna i branschen brinner hon för att göra den mer inkluderande och hållit i många separatistiska provningar för att öka jämställdheten i ölvärlden. Lise sitter även i styrelsen för föreningen Ölgäris, en rikstäckande förening med syfte att göra ölbranschen mer jämställd.

Irina Carlén har ett mångårigt engagamang på ölscenen runt Öresund och har arbetat på så väl Mikkeller, Brekeriet, Malmö Brewing & Taproom, Far i Hatten, Crime City Brewers och Bishops Arms Gustav. Idag är hon vice ordförande för Svenska Hembryggareföreningen samt bryggare på Secret Sisters Brewing, en del av det Malmöbaserade bryggarkollektivet Minus-1. Irina är dessutom aktiv provnings- och kursledare med bl a Skånska Dryckesproducenter och en efterfrågad deltagare i ölrelaterade sammanhang så väl regionalt som nationellt.

Jenny Damberg är journalist på Svenska Dagbladet samt författare till bl a boken “Som hon drack!” tillsammans med Lisa Wiklund, som berättar 60 år av svensk dryckeshistoria och hur den hör ihop med kvinnors möjligheter att ta plats i offentligheten. Jenny har mångåriga erfarenheter av mat- och dryckesvärlden och har skrivit flertalet böcker om hur våra konsumtionsmönster speglar vårt samhälle.

Ingrid Kling är hembryggare samt initiativtagare till och ordförande i Fermenistas, en ölförening i Malmö och Skåne med syfte att skapa en trygg plats för kvinnor och ickebinära att nära sitt intresse för öl och andra jästa drycker samt arbeta för att uppmärksamma en ojämställd ölbransch.

När: Lördagen den 16/3 kl. 16:00
Var: Malmö Öl & Whiskyfestival, Malmömässan
Hur: Förköp din plats via biljettlänk

Välkomna!

© Numera Mässor

print

Våra samarbetspartners