THE PRODIGY

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Nicholas McCarthy
I rollerna: Jackson Robert Scott, Taylor Schilling, Peter Mooney, Com Feore, Paul Fauteux

BETYG: TRE
PREMIÄR: 2019-02-22

Efter filmer som Omen, Exorcisten och Rosemarys Baby lärde vi oss att barn inte nödvändigtvis är små änglar, de kan vara fulla i f-n också. Faktum är ju att en hel genre byggdes upp på barn som blev besatta av onda andar och demoner och resultaten blev ju ömsom vin och ömsom vatten.

Till slut gjorde publiken tummen ner och genren lades på is…tills nu tydligen. Glädjande nog är The Prodigy en lyckad comeback för alla som saknat “ungdjävlarna” om man nu får kalla dem det.

Den här gången handlar det dock inte om en demon utan ett annat tema reinkarnation. Alla som intresserar sig för ockulta ting vet att det rör sig om att förflytta sig genom tiden i nya kroppar. Det har skrivits många böcker om märkliga människor som berättat om platser de varit på i tidigare liv.

Inledningsvis får vi se en kvinna fly undan en seriemördare som sedan skjuts till döds av polisen. Handlingen förflyttas till en lycklig ung familj som väntar barn. Av detta blir det en pojke som får namnet Miles. Gossen visar sig inte bara vara ett underbarn utan också besitta ondskefulla krafter något som har att göra med att han ser dagens ljus i samma ögonblick som nämnde seriemördare lämnar det jordiska.

Regissören Nicholas McCarthy håller storyn i strama tyglar och försöker inte i onödan köpa billiga poänger på att skrika bu i tid och otid. Ofta faller skräckisar tungt på att skådespelarna är lämnade åt sitt öde av regissören men den här gången har han fin draghjälp av unge Jackson Robert Scott som Miles och Taylor Schilling som hans ångestfyllda mamma. En skräckis värd namnet med andra ord.

Skriven 2019-02-20

print

Våra samarbetspartners